"policijska stjenica"

Dortmundski bombaš: Običan krpelj mogao bi ''presuditi' Sergeju W.?

Sport / Flash | 29. 04. 2017. u 12:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičenik za bombaški napad na autobus nogometnog kluba Borussia Dortmund, Sergej W., otkriven je, posve je moguće, zbog krpelja na svojim leđima, piše Spiegel.

Krpelja je najvjerojatnije pokupio u živici u kojoj je skrio bombe od čijih je eksplozija ranjen nogometaš Marc Bartra, a na autobusu je nastala znatnija materijalna šteta. Stručnjaci su kasnije kazali kako su posljedice ovoga napada mogle biti znatno pogubnije, da je do eksplozije došlo samo trenutak ranije.

Sergej W. je, kako piše Spiegel, u hotelu L'Arrivée zatražio da mu se za vrijeme masaže otkloni krpelj s njegovih leđa. Ovaj detalj mogao bi ga na koncu dugotrajnije odvesti u zatvor.

Nešto prije samoga napada, bombaš je posjetio i jedan bordel u Düsseldorfu. Pikanterija koju portal navodi - ovaj bordel svoje klijente privlači sloganom „100 girls, the biggest in Europe.“

Osim krpelja, indicije koje govore protiv Sergeja W. su i same pripreme boravka u hotelu u neposrednoj blizini puta kojim je trebao proći autobus Borussije.

Sergej W. u policijskome automobilu nakon uhićenja

Državno odvjetništvo je potvrdilo kako je osimnjičenik za bombaški napad rezervirao termine u hotelu kako za slučaj da Borussia prvo igra kod kuće, tako i za slučaj da će prvo gostovati u Monacu.

Sergej W. je iz hotela u kojem je odsjeo kupovao burzovne dionice kluba, špekulirajući na nagli pad vrijednosti dionica. Kupio je naime takozvane Put-opcije i Knock-out certifikate, što znači da je odigrao na drastičan pad vrijednosti dionica Borussije.

Pogibija više igrača tima zasigurno bi prouzročila strmoglavi pad vrijednosnica.

Sergej W. je pak nakon uhićenja tvrdio da se u hotelu našao iz razloga što je bio na godišnjem odmoru, a puka je slučajnost što prozor njegove sobe gleda na mjesto bombaškoga napada.

Prostorni raspored na mjestu bombaškog napada (Bild.de)

 

Kopirati
Drag cursor here to close