180 milijuna eura!

Dogovoren najskuplji transfer u povijesti: Mbappe pred vratima Real Madrida

Sport / Nogomet | 25. 07. 2017. u 11:48 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najtalentiraniji mladi nogometaš na svijetu 18-godišnji francuski napadač Monaca Kylian Mbappe karijeru će nastaviti u Real Madridu, koji će za njega platiti najveću odštetu u povijesti nogometa, odnosno 180 milijuna eura, objavila je u utorak španjolska Marca.

Real će odmah isplatiti Monacu 160 milijuna eura odštete, te još 20 milijuna na ime bonusa, a Mbappe će sa španjolskim velikanom potpisati šestogodišnji ugovor po kojem će zarađivati sedam milijuna eura po sezoni, javlja Hina.

Dosad je najskuplji transfer u povijesti bio prošlogodišnji prelazak francuskog veznjaka Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 105 milijuna eura.

Monaco je pokušao sve da zadrži Mbappea, koji je protekle sezone zadivio svijet briljantnim partijama u Ligi prvaka i francuskom prvenstvu. Odbili su ga prodati PSG-u, a Mbappe nije želio otići u Manchester City.

Na kraju je, prema pisanju Marce, presudio razgovor sa trenerom Reala Zinédineom Zidaneom, koji je za vrijeme igračke karijere bio idol mladom nogometašu Monaca.

Kopirati
Drag cursor here to close