Francuska - Brazil

Danas u Nantesu počinje rukometno Svjetsko prvenstvo

Sport / Rukomet | 11. 01. 2017. u 08:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između domaće reprezentacije Francuske i Brazila u Nantesu danas počinje 25. Svjetsko prvenstvo za rukometaše.

Prvenstvo će biti održano u osam gradova: Lilleu, Parizu, Nantesu, Montpellieru, Albertvilleu, Rouenu, Metzu i Brestu. U četiri grupe sudjelovat će ukupno 24 ekipe (šest u svakoj skupni) od kojih prve četiri nastavljaju natjecanje u osmini finala nokaut faze, dok ostali razigravaju za pozicije od 17. do 24. mjesta.

Uz Francusku i Brazil u skupini A (Nantes) još će igrati Poljska, Rusija, Norveška i Japan, skupinu B (Metz) sačinjavaju Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola, u skupini C (Rouen) su Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile i Saudijska Arabija, a u skupini D (Pariz) Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina.

Naslov prvaka branit će Francuska, koja se, uz olimpijskog prvaka Dansku i europskog prvaka Njemačku, ubraja u prve favorite.

U uži krug kandidata za medalje spadaju Španjolcii Hrvati, dok ''iz sjene'' mogu iznenaditi Norvežani, Islanđani, Šveđani i Mađari.

U osminu finala plasirat će se po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine, a križaju se skupine A i B te C i D.

Utakmice osmine finala igrat će se u Montpellieru, Albertvillu, Parizu i Lillu, gdje će biti odigrane i četvrtfinalne utakmice.

Polufinalni susreti, meč za treće mjesto i finale bit će odigrani u pariškoj ''AccorHotels Areni''.

OVDJE pogledajte kompletran raspored prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close