Otvoreno

Crnov za Bljesak.info: Zrinjski mi je nudio ogroman novac, no ja želim vani!

Sport / Nogomet | 19. 02. 2015. u 13:02 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danima su iz Zrinjskog stizale najave i uvjeravanja da će ponajbolji nogometaš aktualnog prvaka Ivan Crnov produžiti ugovor s mostarskim klubom.

Time bi Zrinjski osigurao zaradu u slučaju njegovog prelaska u drugi klub, a sam 25-godišnji nogometaš dobio bi puno bolje uvjete nego ih je imao dosad. No, kao bomba je odjeknula vijest da Crnov nije produžio i da želi na ljeto otići kao slobodan igrač.

Crnov je tim potezom “neugodno iznenadio” vodstvo kluba i razgnjevio dio navijača, no to je bila njegova odluka i stoji iza nje.

“Nisam produžio ugovor iako mi je klub ponudio najbolje što su mogli. Da sam prihvatio imao bih najveća primanja u povijesti kluba, tako su mi barem sami rekli. Međutim, presudila je moja želja da idem van, jer nemam više motiva igrati ovdje”, kaže za Bljesak.info sjajni nogometaš Zrinjskog Ivan Crnov te dodaje:

“Htio sam ići vani prošlog ljeta, pa nisam. I ove zime isto sam htio ići, pa najvjerojatnije neću. Stoga sam odlučio staviti karijeru na kocku i s čistim papirima pokušati naći inozemni angažman, pa što bude”.

Crnov je ove zime pregovarao s jednim njemačkim drugoligašem, a i dalje traju pregovori s bjeloruskim Dinamom iz Minska. Što će biti od svega ne zna ni on, no zna da je iz BiH teško naći dobar klub u inozemstvu koji bi ga htio toliko da plati za njega odštetu.

“Osobno ne znam kako se to sve kreće, ali ljudi koji se bave s time rekli su mi da je teško iz BiH lige otići vani. Koliko god bio dobar”, dodaje Crnov.

Što će biti s njim sada do kraja ove sezone ne zna ni on sam. Hoće li klub postupiti kao s Amerom Bekićem kada on nije htio produžiti i poslati ga na tribine to trebamo vidjeti. Mnogi vjeruje da je on previše vrijedan za Zrinjski u nastojanju da se obrani titula, ali sve je na treneru Krstičeviću i vodstvu kluba.

Jučer nije igrao protiv GOŠK-a pa i to može biti pokazatelj.

“Klub je iznad igrača i oni koji ga vode se pitaju. Oni moraju gledati što je interes kluba i na njima je da odluče. Sve je moguće, mogu me priključiti juniorima, držati na klupi ili pustiti da igram kao da se ništa nije dogodilo. Svjedoci smo sličnih stvari u europskim ligama gdje su milijunski transferi u pitanju. Recimo, Lewandowski je dogovorio s Bayernom dok je još bio u Borussiji i igrao je za ekipu iz Dortmunda kao da se nije ništa dogodilo. Što će Zrinjski napraviti, stvarno ne znam”, ističe Crnov za Bljesak.info te zaključuje:

“Žao mi je ako netko misli da sam Zrinjskom okrenuo leđa. Odbio sam najviše novca što su mi ponudili jer nije mi do novca. Samo želim igrati vani”.

Kopirati
Drag cursor here to close