FK Sarajevo

Crnkić prešao preko prijetnji i vratio se na Koševo

Sport / Nogomet | 13. 06. 2017. u 13:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo Nermin Crnkić priključio se pripremama Bordo kluba na Jahorini.

Crnkić je bio oslobođen klupskih obaveza nakon finalne utakmice Kupa BiH sredinom svibnja, poslije koje je dobio prijeteće poruke navijača.

Nekoliko tjedana poslije, nakon boravka u Americi kod porodice, Crnkić se sinoć vratio u glavni grad BiH, te se priključio pripremama ekipe i spreman je dati svoj doprinos u narednom periodu.

“Drago nam je što je Crnkić ponovo sa nama. On je drugi strijelac u ekipi u prošloj sezoni, odmah iza Ahmetovića i ima svoje zasluge za dobre igre Sarajeva. Vjerujemo da su ti nemili događaji iza njega i da nisu ostavili previše traga na Nerminu. Želja nam je da igrač, koji je pod ugovorom sa klubom pomogne ekipi na terenu. Nermin posjeduje kvalitetu, to je pokazao u prošloj sezoni”, rekla je Sabrina Buljubašić, generalna direktorica FK Sarajevo.

Ekipi će se u poslijepodnevnim satima priključiti i Frank Liivak, estonski reprezentativac koji je u proteklim danima nastupao za svoju državu, a u narednim danima i članovi U-21 reprezentacije BiH, Mićo Kuzmanović, Advan Kadušić, Marko Mihojević i Nemanja Anđušić, saopćeno je iz kluba.

FK Sarajevo će boraviti u narednih deset dana na Jahorini, gdje će obaviti pripreme za predstojeću sezonu, a protivnika u prvom krugu kvalifikacija za Europsku ligu saznati će 19. lipnja kada je zakazan žrijeb.

Kopirati
Drag cursor here to close