Bentley ga nije volio

Cohen Bramall iz sedme lige u Arsenal!

Sport / Nogomet | 08. 01. 2017. u 09:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsene Wenger nekad zaista pretjera, a možda je to učinio opet, no jednom je klincu okremnuo svijet naopačke, a to valjda nešto vrijedi.

Arsenalov menadžer potpisao je je Cohena Bramalla, što ne zvuči posebno intrigantno, ali kada tomu dodamo da je riječ o veznjaku koji je do sada igrao za sedmoligaša, Hednesford, e to je već nešto.

Mladac dakle nema iskustva u profesionalnom nogometu, što će reći da mu je nogomet praktički bio hobi, morao je raditi dodatni posao, a na tom planu mu nije išlo.

"Radio sam u Creweu za Bentley Motors. Bio sam na proizvodnoj traci, punio sam u automobile ulje za kočnice, tekućinu za pranje stakla i tome slično. I tako svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 6.30 do 17.15", otkrio je Bramall, kojeg je pet dana prije Božića pokosila loša vijest.

"Radio sam svoj posao, trenirao dva puta tjedno s momčadi i subotom igrao. Međutim, 20. prosinca sam poludio jer mi je rečeno da sam na poslu postao višak. Srušio mi se svijet."

A onda, kako to već biva u ovakvim ludim pričama, novi šok - u svoj ga je tabor pozvao veliki Arsenal.

"Bio sam šokiran. Agent mi je samo rekao da spakiram svoje stvari i krenem. I tako sam se spremio i za sat vremena bio u Arsenalovu kampu. Odspavao sam kratko i već idućeg trenutka trenirao sam s prvom momčadi."
 
"Prije dva tjedna bio sam na probi u mladoj momčadi Sheffielda i srećom tamo je bio jedan od skauta Arsenala. Da on nije došao, ovo mi se ne bi dogodilo."



Bramallova priča, primijetili ste već, nije obična, pa iznenađenjima tu nije bio kraj...

"Očekivao sam da će me poslati u mladu momčad, ali dobio sam dres i odmah završio na treningu s prvom momčadi. To je suludo. Te ljude sam dosad vidio samo na internetu, a sada sam trenirao s njima. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain... Svi ti dečki došli su do mene, pozdravili me i znali su moje ime. Bio sam zabezeknut, ponosan i sretan što znaju kako se zovem."
 
Upoznavanje Arsena Wengera, koji je Bramalla već prozvao novim Ashleyom Coleom, bio je poseban događaj...
 
"To je bilo nevjerojatno. Nismo puno pričali, upoznali smo se, rukovali i to je bilo to. Ma nevjerojatno je da sam ga uopće i vidio, pa on je jedan od najboljih trenera na svijetu", rekao je pa za kraj poslao poruku svim mladim nogometašima.

"Svim niželigaškim igračima poručio bih samo da se nastave truditi, da daju sve od sebe na svakoj utakmici, na svakom treningu. I moraju vjerovati u sebe. I ja moram sada vjerovati u sebe, zaboraviti sve što je bilo ranije i nastaviti truditi se."
Kopirati
Drag cursor here to close