Zbog Lakersa

Čitlučanin Ivica Zubac otkazao reprezentaciji

Sport / Košarka | 01. 07. 2017. u 11:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitlučanin Ivica Zubac (20) je, kaže, silno želio zaigrati za reprezentaciju Hrvatske, istu je stvar rekao i izborniku Aci Petroviću kad ga je ovaj u ožujku posjetio u Los Angelesu, ali je po završetku NBA sezone istaknuo da o tome mora razgovarati s Lakersima. Taj je razgovor Zubac obavio ovaj tjedan.

''Ovo se ljeto ne mogu odazvati izborniku Petroviću jer mi je u klubu rečeno da moram puno raditi na svom tijelu'', javio se Zubac iz Los Angelesa, pišu Sportske novosti.

Zubac je tako postao treći igrač koji je otkazao reprezentaciji nakon Marija Hezonje i Ante Žižića. Čapljinac Dragan Bender je prije dva dana pak potvrdio da će nastupiti za Hrvatsku na EuroBasketu,

''Razgovarao sam s predsjednikom Magicom Johnsonom i generalnim menadžerom Robom Pelinkom, rekli su mi da izborniku proslijedim broj ako treba nešto dodatno pojasniti, što sam i napravio''.

Zašto ga Lakersi cijelo ljeto žele imati pod kontrolom?

''Magic i Pelinka rekli su mi da vrlo ozbiljno računaju na Brandona Ingrama i mene, s drafta nam je došao Lonzo Ball, skoro je cijela momčad već sada na treninzima, bit će tako i u kolovozu i rujnu, moramo se uigravati. Također su odredili da individualno radim s Kareemom Abdul-Jabbarom, pa ni tu priliku ne smijem propustiti''.

Odbijanje poslušnosti nije bila opcija.

''Ne mogu ići protiv onoga što mi kažu Lakersi, nisam u situaciji da mogu postavljati uvjete. Žao mi je što neću biti u reprezentaciji jer nama Hercegovcima to znači jako puno. U mlađim sam se kategorijama uvijek odazivao, nije mi bio problem ni kad sam sjedio na klupi ni kad smo na Europskom prvenstvu U-18 bili u maksimalno okrnjenom sastavu''.

Zubac tvrdi da je ovo priča samo za jedno ljeto.

''Odmah su rekli da mi nakon ove godine neće raditi probleme, ali Lakersi smatraju da je trenutno bolje da radim na sebi, da će to u budućnosti biti dobro i za reprezentaciju'', pišu Sportske novosti.

Kakav je plan rada u sljedećem razdoblju?

''Trenutno smo u Los Angelesu, ovih dana počinju pripreme za Ljetnu ligu u Las Vegasu, nakon koje ću doći u Hrvatsku, ali samo na nekih tjedan dana. Krajem srpnja vratit ću se u LA, cilj je da kao momčad što više vremena preko ljeta provedemo skupa, izgradimo kemiju za sezonu u kojoj je plan napasti doigravanje''.

U međuvremenu je dobio i ozbiljnu konkurenciju s obzirom na to da su Lakersi napravili trade u kojem je iz Brooklyna došao Brook Lopez, najbolji strijelac u povijesti Netsa.

''I o tome sam razgovarao s čelnicima kluba. Kažu mi da je doveden da bih učio od njega. Uostalom, nisam ni mislio da ću biti jedini centar, očekivao sam da ćemo se pojačavati. Od Lopeza definitivno mogu puno naučiti, pogotovo nakon što se posljednjih godina razvio u centra koji šutira izvana, što Lakersi traže i od mene. Rekli su mi i da se ne moram brinuti za minute, da će prilika biti dovoljno i da samo moram raditi''.

Kopirati
Drag cursor here to close