EL

Četvrta uzastopna pobjeda Zvezde: U Pioniru pao i europski velikan Fenerbahče

Sport / Košarka | 13. 01. 2017. u 08:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crvena zvezda ostvarila je i četvrtu uzastopnu pobjedu u Euroligi nakon što je u 17. kolu svladala Fenerbahče sa 75:73.

Momčadi su se u Beogradu u prvom poluvremenu izmjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo s prednošću domaćina 44:42. Bilo je tijesno do samog kraja, najveće vodstvo Zvezda je imala u 23. minuti (52:44), no početkom zadnje četvrtine gosti su izjednačili na 61:61.

Udoh je minutu i pol prije kraja utakmice pogodio za 69:73 prednost gostiju, no odgovorio je Kuzmić, griješi Bogdanović, a Jović i Jenkins 14 sekundi do kraja preokreću na 75:73. Udoh je promašio šut za izjednačenje, Simonović hvata loptu skokom u obrani i Zvezda upisuje novu pobjedu.

Najbolji kod Beograđana bio je Kuzmić s 21 poenom i osma skokova, a Jenkins je dodao 14 koševa. Fener su s po 16 poena precvodili Epke Udoh i Luigi Datome, a Bogdanović je dodao 12 koševa, šest asistencija i šest skokova.

Delije izvrijeđale srpsku legendu

Iza ove utakmice ostat će repovi zbog primitivnog ponašanja navijača Zvezde, koji su uvredama častili najtrofejnijeg europskog trenera svih vremena Željka Obradovića, inače legendu Partizana.

''Nikad u životu nisam ništa loše rekao o Crvenoj zvezdi. Uvijek sam se ponašao korektno, a doživio sam da mi skandiraju ''Željko Turčine, napuši se ku***ne''. Vaš je posao da to zabilježite, a ja ću tim navijačima poručiti da sam veći Srbin od svih njih zajedno'', vidljivo razočaran je bio Obradović nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close