Doigravanje istoka

Celticsi poveli protiv Bogdanovićevih Wizardsa

Sport / Košarka | 01. 05. 2017. u 08:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boston Celticsi su u prvoj utakmici drugog kruga doigravanja Istočne konferencije u nedjelju pobijedili Washington Wizardse sa 123:111 i tako poveli s 1-0 u seriji.

Utah Jazz je u gostima sa 104:91 svladao Los Angeles Clipperse i plasirao se u polufinale Zapada s ukupnim rezultatom 4-3 u seriji na četiri pobjede.

Isaiah Thomas je dan nakon sestrina pogreba odigrao sjajno, iako mu je u prvoj četvrtini Otto Porter izbio zub, i utakmicu je završio s 33 poena i devet asistencija za Celticse, piše HRT.

Jae Crowder je za Boston dodao 24 koša, Al Horford 21 uz 10 asistencija i devet skokova. Kod Washingtona je Bradley Beal bio najučinkovitiji sa 27 ubačaja, a John Wall je ubacio 20 uz 16 asistencija. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je u 18 minuta za Washington zabio deset koševa (šut 3/5), uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Utah Jazz su se u Los Angelesu plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije prvi put nakon 2010. godine, svladavši u sedmoj utakmici domaćine sa 104:91. Gordon Hayward je predvodio Utah s 26 koševa.

Najbolji strijelac Clippersa bio je DeAndre Jordan koji je utakmicu završio s 24 koša i 17 skokova, što mu je u sedam utakmica doigravanja sedmi double-double.

Jazz će u polufinalu igrati protiv Golden Statea, koji je eliminirao Portland s 4-0, a prva utakmica je na rasporedu u utorak u Oaklandu.

Kopirati
Drag cursor here to close