Na krilima Kouadija

Čelik razbio Radnik na Bilinom polju

Sport / Nogomet | 13. 08. 2017. u 16:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zenički Čelik došao je do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH. Ekipa Kemala Hafizovića je u 4. kolu pobijedio Radnik iz Bijeljine s 3:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju Čelika. Bili su mnogo bolji tim od Radnika, a Germain Kouadio je bio potpuno nezadrživ za protivničku obranu.

Nakon nekoliko prilika Čelik do vodstva dolazi u 27. minuti. Lijepu akciju su odigrali Šabanović i Kouadio, a završio ju je Aldin Šišić za prednost od 1:0.

Nisu domaćini stao s napadima već su konstantno prijetili golu gostiju iz Bijeljine, da bi u 43. minuti povećali prednost. Ovog puta je grešku gostujuće obrane iskoristio Germain Kouadio, te je pogodio za rezultat poluvremena od 2:0, prenosi SportSport.ba.

Nastavak susreta nije ponudio mnogo. Čelik se povukao, čekao je šansu iz kontra napada, dok s druge strane Radnik nije uspio napraviti apsolutno ništa pred golom Zeničana.

Zato je Čelik koristio gotovo svaku šansu da ugrozi gol gostiju. Kouadio je imao šansu da poveća prednost, ali je njegov udarac zaustavio Lučić, ali u Radniku nije bilo spasa u 77. minuti kada su domaći zadali završni udarac protivniku. Sjajnu akciju je završio Šabanović za konačan rezultat susreta od 3:0.

U drugom susretu, nogometaši Mladosti i Sarajeva u Doboju kod Kaknja odigrali su neriješeno 1:1. Domaći su propustili veliku priliku da upišu i četvrtu pobjedu u prvenstvu, s obzirom na to da su imali prednost do kraja susreta. U 45. minuti Mladost je u vodstvo doveo bivši bh. reprezentativac Adnan Zahirović, a bod Sarajevu donio je Mersudin Ahmetović u 89. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close