Upozorenje

Čeferin: Hrvatska ima fenomenalne igrače, ali i problem navijača

Sport / Nogomet | 20. 12. 2016. u 16:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin tijekom jednodenvnog posjeta Zagrebu otvoreno je progovorio o problemima koji tište hrvatski nogomet, a koji bi ga i ubuduće mogli gurati u probleme. 

"Hrvatska nije poznata samo po fenomenalnim igračima, nego i po problemima koje treba riješiti. Svi savezi imaju svoje probleme, a ja u Hrvatskoj vidim dva problema. Jedan problem su navijači koji može dovesti do najdrastičnijih sankcija reprezentacije i klubova”, rekao je. 

“Drugi problem je dosta loša infrastruktura, jedna od najlošijih, ako uspoređujemo sa sličnim državama", rekao je predsjednik UEFA-e na konferenciji za medije održanoj u utorak u Zagrebu, nakon što je s izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza posjetio predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, a prije prijema kod hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

"S premijerom smo razgovarali i o infrastruktri i o navijačima. UEFA će uvijek pomagati oko poboljšanja infrastrukture, ali HNS prije svega treba pomoć lokalnih i državne vlasti. Što se navijača tiče, mi ih ne možemo sankcionirati. Tu HNS i država moraju učiniti svoje. Upozorio sam premijera i Davora Šukera da hrvatskoj reprezentaciji i klubovima prijete najoštrije sankcije", rekao je Čeferin o sadržaju razgovora s hrvatskim premijerom kojem je tijekom razgovora poruke poslao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Zahvalili smo se premijeru na prijemu i istaknuli nadu da ćemo doći do pravičnog zakona o huliganima, do pravičnog zakonu o raspodjeli sredstava od kladionica i da ćemo moći izgraditi jedan normalan stadion."

Predjsednik UEFA-e odbacio je bilo kakvu povezanost europske krovne nogometne organizacije s navodnim pokretanjem regionalne lige u državama s područja bivše Jugoslavije.

"To je neki lokalni dužnosnik prezentirao svoju ideju i nastala je velika priča. UEFA nije sudjelovala u nikakvim dogovorima o pokretanju lige niti su za to pripremljena bilo kakva financijska sredstva.”

“Dobili smo više ideja o takvim, međudržavnim ligama i u budućnosti ne isključujemo mogućnost da se organizira, ali to ne znači da će biti uključene samo države s područja bivše Jugoslavije. No, nije se dogodilo ništa više od razmišljanja o tome", izjavio je 49-godišnji Slovenac, a s njegovim odgovorom se u potpunosti složio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Kopirati
Drag cursor here to close