Čovjek s pištaljkom

Čapljinski sudac Petar Obradović dijeli pravdu na Eurobasketu

Sport / Nogomet | 01. 09. 2017. u 18:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nema reprezentaciju na Eurobasketu, Bosna i Hercegovina svakako ima svoje predstavnike na ovom prestižnom natjecanju.

FIBA je sucima iz naše zemlje - Petru Obradoviću i Ademiru Zurapoviću dala povjerenje da sude najveće europsko košarkaško natjecanje.

Za nacionalnog instruktora pri FIBA Čapljinca Petra Obradovića, ovo će biti ukupno četvrto Europsko prvenstvo, dok je Zurapoviću Eurobasket osmi koji će odsuditi u svojoj karijeri (sedam EP za muškarce, jedno EP za žene).

Petar Obradović u prvom krugu natjecanja sudit će u Finskoj, gdje je smještena A skupina, u kojoj se nalaze reprezentacije Slovenije, Poljske, Islanda, Francuske, Grčke i Finske.

Zurapović će u suditi grupu B koja je smještena u Tel Avivu, a u kojoj se nalaze Njemačka, Ukrajina, Litva, Gruzija, Italija i Izrael.

Pozivom da dijele pravdu na na 40. Europskom prvenstvu ukazana je velika čast Obradoviću i Zurapoviću, ali i Košarkaškom savezu BiH i bh. košarci uopće, javlja Avaz.

Bh. suci od 2001. godine stalni su sudionici završnica velikih europskih natjecanja i nadamo se da će se ovaj kontinuitet nastaviti i u budućnosti, te da će Obradović i Zurapović i ove godine na najbolji način predstaviti  Savez i državu Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo, ovog ljeta Zurapović je već sudio Europska prvenstva A divizije - U20 u Grčkoj, U18 u Slovačkoj i U16 u Podgorici, dok je Obradović pravdu dijelio na EP A divizije U20 u Grčkoj, te u susretima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close