Na domaćem terenu

Čapljina s visokih 3:0 nadigrala Orašje

Sport / Nogomet | 03. 09. 2017. u 19:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petom kolu Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine ekipa Čapljine na domaćem terenu deklasirala je nogometaše Orašja rezultatom 3:0.

Gosti su bili znatno bolji u prvom poluvremenu u kojemu su stvorili odličnu šansu pogodivši prečku.

U nastavku utakmice Čapljinci se bude. Tri minute nakon početka poluvremena Dženan Haračić dovodi Čapljinu u vodstvo, a u 61. minuta odličnim pogotkom Ivan Buhač je povisio rezultat na 2:0.

Nakon izvrsnog dodavanja Pere Pervana konačan rezultat utakmice, u 84. minuti, postavio je Nikola Leko.

Strijelac prvog pogotka Dženan Haračić ističe kako su u utakmicu protiv Orašja ušli s dosta nervoze.

''Nakon smjene trenera Damira Beće vidljivo je da smo u utakmicu ušli s dosta nervoze. Nismo ušli onako onako kako smo to zamislili, no na poluvremenu smo se dogovorili što nam je raditi i srećom odmah smo zabili gol te je sve krenulo kako treba. Orašje sigurno nije jednostavan protivnik, ali novi trener nam je donio neko osvježenje i svoj sustav igre te smatram da je najbitnije da smo došli do pobjede i upisali nova tri boda'', kazao je Dženan Haračić.

Na pitanje kako je momčad reagirala na promjenu trenera, Haračić odgovara: ''To je svakako pozitivan šok za cijelu ekipu kada dođe drugi trener. Momci koji su na klupi, ali i mi na terenu svaku utakmicu igramo najbolje što možemo. Idemo na prvo mjesto, jer do kraja nitko nije siguran. Za narednu gostujuću utakmicu u Travniku moramo biti oprezni. Sigurno je da će se ''vadit'' na nama jer imaju samo dva boda, a mi kao i do sada idemo po pobjedu, pa ćemo tako ići i u Travnik.''

Trener Orašja Mate Neretljak ističe kako igru svojih igrača ne opravdava te da im današnji susret neće oprostiti.

''Prvenstveno čestitam ekipi Čapljine na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme igrali smo dosta dobro, međutim dobro je kad zabiješ gol, a mi to nismo uspjeli. Imali smo kontroli, posjed lopte, znali smo kako treba igrati, ali to nije bilo to. Drugi dio utakmice, onaj sa zamjenama je bio pogrešan. Igrači koji su ušli sa klupe nisu ništa pokazali, jednostavno su unazadili igru, Čapljina se digla, a sve ono što smo mi trebali raditi prepustili smo protivniku. Jednostavno, krivi smo sami sebi iako ovim riječima ne želim umanjiti pobjedu Čapljine koja je u svakom segmentu zaslužena. Moji igrači će me dobro upamtit jer ja ovakve stvari ne opraštam'', istaknuo je Mate Neretljak.

Rezultati petog kola Prve nogometne lige Federacije BiH:

BUGOJNO: Iskra-Slaven 0:3 
KAKANJ: Rudar-Bosna 1:1 
MOSTAR: Velež-Travnik 1:0 
ČAPLJINA: Čapljina-Orašje 3:0 
KONJIC: Igman-Tošk 2:1 
SIMIN HAN: Sloga-Bratstvo 2:0
JAJCE: Metalleghe BSI-Olimpik 0:0
GRADAČAC: Zvijezda-Jedinstvo 4:0

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close