FIBA 3×3

Čapljina i ove godine domaćin atraktivnog Streetball turnira

Sport / Flash | 01. 06. 2017. u 15:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnjih godina uspješna organizacija Streetball turnira u Čapljini pokazatelj je da se uz malu financijsku pomoć, dosta truda i zajedništva mogu napraviti velike stvari.

Proteklih pet godina, kako djeca tako i stariji, pristizali su na Sportski centar kako bi pogledali Streetball turnir koji organiziraju Čapljinci.

U sklopu obilježavanja manifestacije Lipanjske zore Hrvatske Hercegovine, u subotu 10. lipnja 2017. godine, igrat će se prvi FIBA 3×3 Streetball u Čapljini.

U nadi da će ovaj turnir imati tendenciju rasta i kako bi bio još bolji, na turnir dolaze neke od svjetski poznatih imena.

Tako će u Čapljini početkom mjeseca lipnja uličnu košarku zaigrati sedma ekipa svijeta ”Olimp” iz Beograda koji su ujedno prvaci Srbije, prošlogodišnji pobjednici ”Gladijatori” također iz Srbije, predstavnici Bosne i Hercegovine ekipa ”XXX” iz Sarajeva, predstavnici Hrvatske i Slovenije, te svakako ekipe iz Bosne i Hercegovine i naravno iz Čapljine.

Interakciju za igrače u pauzama između utakmica obavit će djeca iz škole košarke HKK ”Čapljina”.

Nagradni fond turnira u Čapljini iznosi 3.500 eura, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Prvacima će, uz medalje i pehar, pripasti nagrada od 2.000 eura te Canoe safari na rijeci Trebižat. Drugoplasirani i trećeplasirani će osim medalja, pehara i večere dobiti 1.000 eura te 500 eura.

Svima uvijek atraktivno zakucavanje i bacanje trica također će se održati i ove godine, a pobjednicima istih slijedi novčana nagrada u iznosu od 50 eura.

Ove godine turnir je osim natjecateljskog dobio i humanitarni karakter. Naime, kupnjom majica za turnir dio prikupljenih sredstava ići će za Humanitarnu udrugu ”Cvijet” iz Čapljine.

Program počinje u 13:00 sati i traje sve do 23 sata, kada je po programu predviđena finalna utakmica.

Prijaviti se možete broj mobitela 063/840–758 (Antonio), na Facebook stranici te na Fiba 3×3 planeti.

Kopirati
Drag cursor here to close