Veliko pojačanje Širokog

Čabraja: Došao sam pomoći klubu u ostvarenju zacrtanih ciljeva

Sport / Nogomet | 21. 02. 2017. u 19:58 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega igraju vjerojatno najturbulentniju sezonu u povijesti kluba s Pecare. Duže vremensko razdoblje bez uprave kluba odrazilo se i na samu momčad. Od početka sezone promijenili su čak tri trenera, igrali toplo-hladno u prvih osamnaest kola, tako da uoči posljednja četiri kola regularnog dijela prvenstva opasno „vise“ na sedmom mjestu s neizvjesnim igranjem Lige za prvaka.

Ostati bez Lige za prvaka i igrati „ligu za bedaka“ bio bi žestok udarac upravi, igračima, navijačima i simpatizerima jednog od najorganiziranijih i najuspješnijih bh. nogometnih klubova. Sama pomisao na takav scenarij nagnala je sve ljubitelje nogometa i poduzetnike u Širokom Brijegu na brzu reakciju.

Na Skupštini održanoj sredinom siječnja imenovan je novi upravni odbor koji se odmah primio posla. Na iznenađenje mnogih, za prvog trenera doveli su Gorana Sablića, a za njegove pomoćnike imenovali klupsku legendu Mirka Hrgovića i dotadašnjeg prvog trenera Denisa Ćorića.

Oduševljen novom sredinom i uvjetima u klubu

Nakon kompletiranja novog stručnog stožera uprava je posegnula za angažiranjem kvalitetnih pojačanja koji će pomoći u ostvarenju klupskih ambicija. Na Pecaru su dovedeni Luka Juričić (vraćen s posudbe iz Neretvanca), Damir Zlomislić, Mario Marina, Matej Sivrić i Dejan Čabraja.

Upravo se potonji pokazao kao veliko pojačanje Širokog Brijega u pripremnim utakmicama. Dijelio je asistencije, postizao pogotke i obavljao odličan posao u ofanzivnim zadatcima svoje nove momčadi. Čabraja je za samo mjesec dana pokazao kako Široki Brijeg s njim u sastavu neće biti ni približno ista momčad kao jesenas.

„U ovih mjesec dana koliko sam u Širokom Brijegu, mogu reći kako sam oduševljen sa svime. Kako novim suigračima, tako i uvjetima za treninge, ljudima u upravi, ali i samim građanima i navijačima Širokog Brijega. Ovo je prava sportska sredina. No, posebno moram pohvaliti novu momčad, dečki su me stvarno odlično prihvatili“, rekao je 23-godišnji Dejan Čabraja u razgovoru za Bljesak.info.

Ovaj nekadašnji igrač Dinama, Lokomotive, Intera i  Rudeša na Pecaru je stigao posredstvom Ivice Džidića. Kako nam je otkrio, nekadašnji branič Širokog Brijega ga je nazvao, objasnio mu želje i ciljeve klubova i nakon toga su sve brzo dogovorili.

„Htio bih se zahvaliti Ivici Džidiću, on je najzaslužniji za moj dolazak u Široki Brijeg. Došao sam pomoći klubu u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Plan mi je iz utakmice u utakmicu igrati što bolje, pobjeđivati i pomoći Širokom Brijegu vratiti se tamo gdje mu je i mjesto, a to je svakako vrh Premijer lige BiH“, istaknuo je Čabraja koji će na Pecari ostati do kraja sezone, a onda vidjeti „kako i što dalje“.

Odlično odrađene pripreme jamac uspjeha

Nogometaši Širokog Brijega su pripreme za proljetnu polusezonu odradili u klupskom kampu „Musa-Karačić“ na Blatu i u Istri gdje su nastupali na 7. Istria Winter Cupu. U šest odigranih utakmica zabilježili su tri pobjede (Croatia Zmijavci (4:0), Aluminij (2:1) i Velež (3:1)) i tri remija (Čapljina (0:0), Kapfenberger (1:1) i Gyirmot (2:2)).

„Pripreme su odlično prošle. Radilo se jako dobro. Treninzi su bili naporni, ali i zanimljivi pa smo sve skupa lakše podnosili. Sviđa mi se rad trenera Gorana Sablića i njegovih pomoćnika Mirka Hrgovića i Denisa Ćorića. Sve su podredili uspjehu momčadi, tako da optimistično čekamo nastavak prvenstva“, dodaje Čabraja.

Proljetni dio sezone Široki Brijeg otvara subotnjim teškim gostovanjem kod Metalleghea. Momčad Gorana Sablića u tom susretu nema prava na kiks, samo pobjeda ih ostavlja u igri za Ligu za prvaka.

„U subotu nam je cilj pobjeda, kao i u svakoj sljedećoj utakmici do kraja sezone. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu nad Metallegheom. Svima nam je zajednički cilj ući u Ligu za prvaka. Uvjeren sam kako imamo kvalitetu za to. Sigurno ćemo nakon ova četiri kola razveseliti naše navijače“, naglasio je Čabraja za Bljesak.info.

Iako su danas pojedini mediji objavili kako će Metalleghe svoje domaće utakmice u ovoj sezoni igrati na stadionu Krupe na Vrbasu, utakmica između jajačkog i širokobriješkog premijerligaša ipak će biti odigrana na stadionu Pirota u Travniku u 14.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close