Košarka

Brotnjo novi prvak Herceg Bosne i povratnik u prvu ligu

Sport / Košarka | 05. 05. 2013. u 23:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brotnjo iz Čitluka novi je prvak košarkaškog prvenstva Herceg Bosne i time novi prvoligaš BiH koji daje KS Herceg Bosne. U odlučujućoj utakmici finala doigravanja Čitlučani su na svom parketu svladali Vitez 72:68.

Vitez je u prvom dijelu prvenstva bio najbolja momčad, a Brotnjo u drugom, odnosno Ligi 4. Stoga je bilo najpravednije da se ove dvije ekipe sastanu u finalu, a nakon ukupnog rezultata 2-1 najbolja ekipa postala je na kraju Brotnjo, čiji je kapetan Domagoj Pinjuh primio pehar iz ruku glavnog tajnika KS-a Herceg Bosne Nike Batinića.

Sama majstorica odigrana je u odličnoj atmosferi lijepo popunjenih tribina u Čitluku, na kojima su svoje mjesto našli navijači Viteza. Zanimljiva utakmica prepuna preokreta, iako ne previše kvalitetna, što je i razumljivo s obzirom na ulog, odlučena je u samoj završnici.

Odlučio ju je Nikola Lesko s 11 uzastopnih poena (tri trice) i koji je odveo svoju ekipu na prednost koju gosti nisu mogli dostići. 

Lesko je utakmicu završio s 27 koševa (4 trice), Pinjuh s 15, a Mario Planinić s 14 poena. Kod gostiju se najbolji njihov igrač Željko Palavra pretjerano ispucavao, pogotovo u završnici, ali zabio je 12 koševa.

Isti broj koševa s četiri pogođene trice imao je Ermin Dedić, a Toni Jurčević je dodao 11 poena.

Brotnjo je prošle sezone ispalo u niži rang, no ekspresno se vratilo. Vitez, s druge strane, drugu godinu zaredom gubi finalnu utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close