katalonske ''škrtice''

Brazilac Paulinho je četvrto najskuplje pojačanje u povijesti Barce

Sport / Flash | 14. 08. 2017. u 23:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FC Barcelona je vrlo rijetko plaćala rekordne iznose za nogometaše koje je dovodila iz drugih sredina. Dakako, zbog iznimki kao što su Neymar, Luis Suarez i Zlatan Ibrahimović morala je i 'škrta' Barca dublje posegnuti u džep.

Međutim, Sport.es piše u ponedjeljak kako je Paulinho četvrti najskuplji igrač Blaugrane u povijesti, odmah iza naprijed navedenog trojca.

Iako se ne može s preciznošću kazati koliko je Barca prije četiri godine platila FC Santosu za Neymara, procjenjuje se kako se radi o iznosu od 88 milijuna eura. Za Urugvajca Suareza platili su 81,5 milijuna, za Ibrahimović ih je koštao 49,5 milijuna (plus Samuel Eto’o u vrijednosti od 20 milijuna).

Paulino (2017.) i David Villa (2010.) koštali su Barcu po 40 milijuna, a Marca Overmarsa (2000.) platili su 36,5 milijuna.

Sport je nagovijestio kako bi se sve to uskoro moglo promijeniti, jer Borussija Dortmund je prihvatila ponudu Barcelone od 100 milijuna eura za Dembéléa (doduše, traže još 30 milijuna naknadnih bonusa), a na izlaznim vratima iz Liverpoola je i Coutinho, kojeg je trener Klopp izostavio iz važne utakmice kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka protiv Hoffenheima. Vjeruje se da ni ovaj Brazilac neće koštati manje od 90 milijuna (plus bonusi).

Kopirati
Drag cursor here to close