Bosna i Zrinjski u Drugoj ABA ligi, Široki ide u kvalifikacijski turnir
Potvrđeno
OBJAVA: Ponedjeljak, 24. srpnja 2017. 19:03
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Zrinjski Bosna 1.4.2017
0

Prvi kvalifikacijski turnir bit će samo za tri bh. kluba, a pobjednik tog turnira plasirat će se u drugi kvalifikacijski turnir

Bosna Royal iz Sarajeva i Zrinjski iz Mostara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u regionalnoj košarkaškoj Drugoj ABA ligi, odlučilo je vodstvo lige u ponedjeljak u Beogradu.

Ligu će činiti 12 klubova, a trenutno je poznato njih 10: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid dok će se za preostala dva mjesta kroz dva kvalifikacijska turnira boriti Široki, Sloboda Tuzla i Mladost iz Mrkonjić Grada.

Prvi kvalifikacijski turnir bit će samo za tri bh. kluba, a pobjednik tog turnira plasirat će se u drugi kvalifikacijski turnir gdje će se pridružiti ekipe Primorska, Vršac i Sutjeska. Drugi kvalifikacijski turnir održat će se u Laktašima od 27. do 29. rujna gdje će se igrati po sustavu ''svatko sa svakim'', a u Drugu ABA ligu ući će dva najbolja kluba.

Pobjednik Druge ABA lige plasirat će se u Prvu ABA ligu dok pobjednik Prve ABA lige ima osigurano mjesto u Euroligi.

Također, vodstvo regionalne lige je u ponedjeljak potvrdilo da će iz jedne države u Prvoj ABA ligi moći biti maksimalno pet klubova.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.