Bundesliga

Borussia Dortmund kao svi ostali skupa: Golijada protiv M'Gladbacha

Sport / Nogomet | 23. 09. 2017. u 19:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Dortmunda je na svom terenu deklasirala imenjakinju iz Moenchengladbacha sa 6-1 (3-0) i vratila se na vrh ljestvice.

Goste je s dva gola “načeo” Philipp (28, 38), potom je uslijedio “hat-trick” Aubameyanga (45, 49, 62), na 5-1 smanjio je Stindl (66), a konačni rezultat postavio je Weigl (79).

Sastav iz Dortmunda sada ima 16 bodova, dva više od drugog Hoffenheima, a tri od trećeg Bayerna.

Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ubilježio je poraz na gostovanju kod RB Leipziga. Domaći je sastav na kraju slavio sa 2-1 (1-0). Domaći su poveli sa 2-0 golovima Augustina (28) i Wernera (67) da bi Ante Rebić (77) lijepim pogotkom protiv svoje bivše momčadi vratio nadu Eintrachtu. Ipak, rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Hoffenheima je protiv Schalkea 04 bio siguran s 2:0. Golove za Hoffenheim, koji sada ima 14 bodova, postigli su Geiger (13) i Rupp (90+3). Schalke je sada sedmi s devet bodova.

Stuttgart je je odigrao 0-0 na svom terenu protiv Augsburga, jednako kao Wrder protiv Freiburga, dok je Mainz s minimalnih 1:0 bio bolji od berlinske Herthe (De Blasis 54-11m). Zgoditak je, nakon prosvjeda igrača Mainza, priznat tek po pregledavanju video snimke.

Vedad Ibišević dobio je pred kraj utakmice crveni karton zbog vrijeđanja suca. Kapetan berlinskog bundesligaša dobio je udarac u glavu, što je rezultiralo krvarenjem i žestokim prosvjedom kod suca, ali je njegov rječnik djelitelju pravde očito bio neprimjeren.

Kopirati
Drag cursor here to close