Džudo

Borsa dala pet državnih prvaka

Sport / Flash | 06. 05. 2013. u 09:04 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Borsa ovog je vikenda nastupila na državnom prvenstvu u Vitezu za starije dječake i djevojčice te juniore i juniorke.

Konkurencija je bila jaka, no Borsa je “proizvela” još pet prvaka te tri viceprvaka dok su se tri natjecatelja Borse okitili broncom. Ujedno je ovaj mladi klub proglašen najboljim klubom države u konkurenciji starijih djevojčica do 15 godina.

Prvaci države iz redova Borse postali su Petar Zadro, Jozo Zovko, Marija Zelenika, Mia Maksumić i Josipa Bošković. Viceprvaci su Jure Zovko, Karlo Tomas i Petar Logara, a brončanim medaljama Domagoj Marić, Ivana Šunjić i Valentina Mihić.

Borsa je u travnju nastupila na prvenstvu države za mlađe dječake i djevojčice, kadete i kadetkinje te su se i na tom turniru okitili mnogobrojnim odličjima dobivši tri nova prvaka. Isto tako proglašeni su za najbolji klub Bosne i Hercegovine u konkurenciji boraca do 18 godina.

U ovoj godini nanizali smo čak prvaka. Imamo sjajnu ekipu, koja naporno i marljivo trenira. Naš klub trenutno broji 15 reprezentativaca što je sjajan uspjeh za bilo koji klub u Europi , a ne u BiH. Uz 11 medalja i šest osvojenih pehara s posljednjeg državnog prvenstva zaista moramo biti zadovoljni”, kazao je trener Borse Željko Zadro.

Judo klub Borsa idućeg vikenda putuje u Split na memorijal “Mario Zebić” , a potom, početkom lipnja, u Makedoniju na međunarodni turnir kojeg organizira JK Proleter iz Skoplja.

Kopirati
Drag cursor here to close