Banja Luka

Borcu cilj vratiti dugove i biti među prvih šest

Sport / Nogomet | 20. 09. 2017. u 09:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstveni sportski cilj FK Borac Banja Luka u ovoj sezoni je plasman među šest najboljih klubova u Premijer ligi, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića s izaslanstvom banjalučkog kluba koje je predvodio predsjednik kluba Branko Kovačević.

Radojičić je nakon sastanaka rekao da je Borac jedno od najvećih sportskih imena u Banja Luci i klub kome sportska javnost ovog grada posvećuje veliku pažnju, priopćeno je iz Gradske uprave.

"Uprava nas je danas informirala o svojim planovima, a grad sa svoje strane ima namjeru pratiti ove aktivnosti jer nam je svima u interesu da Borac, srednjoročno gledano, bude u borbi za sami vrh Premijer lige BiH", naveo je Radojičić nakon sastanka na kojem je razgovarano o aktualnoj situaciji u Klubu, kao i o planovima Kluba za naredni period u sportskom i organizacijskom segmentu.

Istaknuo je kako grad Banja Luka ove godine izdvaja 140.000 KM za financiranje Borca, što je najveći pojedinačni iznos.

"Nekada je to bio veći iznos, ali kako se smanjivao gradski proračun, tako su bila i manja izdvajanja za sport. Radi se i na tome da Borac riješi dugovanja koja postoje, a uprava ima dobre planove, ali je opterećenje ranijih dugovanja veliko", naglasio je Radojičić.

Dodao je kako je važan segment funkcioniranja Kluba i korištenje Gradskog stadiona te da je zimus otvoren pomoćni teren koji je znatno poboljšao uvjete za treniranje jer ga koriste i drugi klubovi.

Naveo je da će grad nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu.

"S Borcem imamo ozbiljna razmišljanja o tome na koji način obogatiti sadržaje na samom stadionu, iz kojih bi Borac mogao prihodovati značajna sredstva", istaknuo je Radojičić.

Predsjednik FK Borac Branko Kovačević istaknuo je kako se u Borcu trenutno radi na uspostavljanju sustava koji može funkcionirati i koji će na duži period biti održiv.

Kovačević je rekao da su prioriteti kluba rješavanje financijskih problema, infrastruktura i razvoj omladinske škole.

Kopirati
Drag cursor here to close