Banja Luka

Borac odbio ponudu BH Telecoma za TV prava

Sport / Nogomet | 04. 07. 2017. u 15:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Borac prvi je sudionik Premijer lige BiH koji je javno obznanio da ne prihvaća uvjete BH Telecoma vezane za TV prava u narednoj sezoni Premijer lige BiH. 

Prema navodima iz Borca, u pojedinim medijima se pojavila informacija da BH telecom želi uložiti daleko veća sredstva u Premijer ligu, a da zauzvrat raspolaže svim pravima za TV prenose putem platforme Moja TV.

U Borcu ističu da na to neće pristati. 

"FK Borac je već ranije sklopio dogovor sa TV Arena Sport o prijenosu osam do deset utakmica s Gradskog stadiona, dio će biti prenošen putem javnog emitera BHT1, a ostatak bi prenosila lokalna televizija Elta. To smo saopćilii svim našim sponzorima koje smo do sada uključili u sponzorski pul, ali i onima koji će tek postati dio istog kroz prodaje sponzorskih paketa, tako da Borac neće pristati na ponudu koju je BH Telecom uputio na adresu NSBiH. Nama je u cilju regionalna promocija kako naših igrača, tako i samog Borca, to smo rekli i našim sponzorima, a to ovim aranžmanom Saveza i BH Telecoma ne dobijamo", rekao je Pušić. 

"BH Telecom je Savezu ponudio iznos od 1.500 000 KM na godišnjem nivou za period od tri godine. Od tog iznosa, trećina ide za sponzorstvo lige koja bi se i dalje zvala BH Telecom Premijer liga, dio će biti uplaćen u zavisnosti od eventualnog plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a treći dio od 500.000 išao bi klubovima s tim da ne svi dobili jednak iznos.”

“Maksimalan iznos koji klub može dobiti je 100.000 KM s tim da bi morao ispuniti određene kriterije, a to su posjećenost na tribinama, pozicija na tabeli i drugi. S tim u vezi, Borac bi morao osvojiti titulu imati prosječno 8.000 do 9.000 gledatelja da bi dobio iznos, a može biti i u donjem dijelu tabele pa dobiti samo dvadesetak tisuća KM. Na to nismo željeli pristati jer ne želimo da nam zbog tog iznosa 'vise' sponzorski paketi", zaključio je Pušić.

Kopirati
Drag cursor here to close