Rukomet, Košarka, Nogomet

Bogat sportski vikend u Širokom Brijegu

Sport / Flash | 31. 03. 2017. u 18:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelje sporta u Širokom Brijegu za vikend očekuju tri utakmice domaćih klubova.

HRK Široki - RK Izviđač (subota, 14.30 sati, dvorana Tucak)

Prvi će na teren rukometaši i to u subotu, 1. travnja s početkom u 14.30 sati. Naime, HRK Široki u dvorani Tucak dočekuje Izviđač u sklopu 14. kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne. Riječ je o drugoj momčadi Izviđača koja se paralelno natječe i u Prvoj ligi FBiH.

Široki je prošlo kolo zatražio odgodu utakmice u Čapljini protiv HRK Čapljina jer se pred utakmicu razbolio velik broj igrača dok su četiri zadobila ozljede. Pred njima je veoma važna utakmica u borbi za prvo mjesto, a bit će im teže iz razloga što neće moći računati na dva prvotimca desnokrilnog Franu Sliškovića i pivota Stjepana Musu dok su otprije zbog operacije koljena na dužoj pauzi prva dva vratara.

Ulaz na utakmicu je slobodan, a iz Hrvatskog rukometnog kluba Široki pozivaju sve ljubitelje rukometa i sporta da ih dođu podržati u borbi za prvo mjesto. ''Unatoč ozljedama i odličnoj mladoj ekipi Izviđača, u subotu idemo po pobjedu i nastavak borbe za prvaka'', poručuju iz HRK Široki.

HKK Široki - KK Leotar (subota, 19.00 sati, dvorana Pecara)

Istog dana u 19.00 sati košarkaši Širokog će u dvorani Pecara jurišati četvrtu pobjedu u Ligi za ostanak. U goste im dolazi trebinjski Leotar u sklopu petog kola. Podsjećamo, HKK Široki je u prošlom kolu bio slobodna momčad.

''Dolazi nam Leotar, momčad koja je sigurno u najtežoj situaciji u ovoj Ligi za ostanak. Sigurno da je ovo za njih najvažnija utakmica jer mislim ako od nas izgube da imaju male šanse da ostanu u Ligi. Mi ćemo sigurno u utakmicu ući maksimalno ozbiljno i koncentrirano i dat ćemo sve od sebe da nastavimo ovaj pobjednički niz. Volio bih da malo više ljudi dođe na utakmice i da nas podrže'', izjavio je za službeno Facebook stranicu HKK Široki igrač Jure Zubac.

Iz HKK Široki ističu da gledatelje očekuje i nagradna igra u kojoj mogu osvojiti dres i poklon pakete.

NK Široki Brijeg - FK Olimpic (nedjelja, 19.00 sati, stadion Pecara)

Sportski vikend u Širokom Brijegu zaključit će nogometaši. NK Široki Brijeg će u nedjelju na stadionu Pecara od 19.00 sati odigrati susret prvog kola Lige za ostanak protiv sarajevskog Olimpica - momčadi koja je na Pecari gostovala 18. ožujka u sklopu 22. posljednjeg kola regularnog dijela Premijer lige BiH. Rezultat je tada glasio 0:0.

''Prošli put smo bili nadmoćniji, imali i prilike, ali nismo uspjeli probiti zgusnuto postavljenu Olimpicovu zadnju liniju. Raduje me da će krenuti otvorenije, jer ćemo u tom slučaju imati više prilike za razvijanje igre i pogotke. Bez obzira na to što ta utakmica nema za nas važnost kao za goste, naša je obveza ozbiljno odigrati svaku utakmicu do kraja'', istaknuo je trener Širokog Brijega Goran Sablić za Sportske novosti komentirajući Olimpicovu najavu otvorene igre na Pecari.

Susret s Pecare uživo će prenositi Arena Sport 2. Za gledatelje će biti otvorena tribina Sjever (cijela ulaznice 5 KM) dok je tribina Jug namijenjena akreditiranim novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close