Bivši japanski nogometni reprezentativac u posjetu Mostaru
Tsuneyasu Miyamoto
OBJAVA: Ponedjeljak, 9. siječnja 2017. 13:24
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Miyamoto posjeta KantarevacMiyamoto posjeta Kantarevac2Miyamoto posjeta Kantarevac3Miyamoto posjeta Kantarevac4Miyamoto posjeta Kantarevac5Miyamoto posjeta Kantarevac6
0
Miyamoto posjeta Kantarevac
Miyamoto posjeta Kantarevac2
Miyamoto posjeta Kantarevac3
Miyamoto posjeta Kantarevac4
Miyamoto posjeta Kantarevac5
Miyamoto posjeta Kantarevac6

Trenutno u akademiji Mali most trenira 55 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 13 godina.

Bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana i predsjednik Fondacije Mali most Tsuneyasu Miyamoto obišao je u ponedjeljak sportski centara Kantarevac, koji je prošle godine rekonstruiran uz pomoć japanskoga Veleposlanstva i koji je sada sjedište Sportske akademije Mali most.

Miyamoto je tom prigodom kazao kako je iznimno zadovoljan viđenim, istaknuvši kako ciljevi Malog mosta nisu samo sportski.

''Jako sam zadovoljan urađenim poslom. Sve je fantastično. Odlučio sam podržati ovaj projekt jer vjerujem u moć sporta. Bavljenjem sportom djeca su u prilici učiti i o drugim društvenim vrijednostima koje su od velike važnost za postkonfliktna društva'', istaknuo je Miyamoto.

Trenutno u akademiji Mali most trenira 55 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 13 godina, a predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić istaknuo je kako je pohađanje Akademije potpuno besplatno.

''Djeca treniraju i dobivaju sportsku opremu bez ikakve naknade, što je iznimno važno s obzirom na ekonomsku situaciju u Mostaru i državi. Zahvaljujući ljudima iz Japana i Gradu Mostara sada imamo i ovaj moderan sportski centar u kojem djeca imaju sve potrebne uvjete za rad'', kazao je Šišić.

Dodao je kako projekt obnove Kantarevca nije još završen, a sada slijedi uređenje svlačionica i dijelova tribina.

U nastavku posjeta Mostaru Miyamoto će kasnije danas održati trening s polaznicima Sportske akademije Mali most, a za utorak je Gradskoj vijećnici Grada Mostara planirano predavanje "Iskustvo i praksa Tsuneyasu Miyamota kao profesionalnog nogometaša, kapetana reprezentacije Japana, magistra FIFA master studija, trenera kluba Gamba Osaka i predsjednika Fondacije Mali most".

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.