Austrija ide na Euro

BiH se raspala u završnici i ostala bez Europskog prvenstva

Sport / Rukomet | 17. 06. 2017. u 20:11 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su u Beču od Austrije 34:32 (17:17) u posljednjem kolu Skupine 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2018. godine održati u Hrvatskoj. Ovim porazom BiH je u izravnoj borbi s Austrijom ostala bez plasmana na Euro.

BiH je dobro otvorila utakmicu, vodila tri razlike sredinom prvog poluvremena da bi u posljednjim sekundama primila pogodak za 17:17. U prvom poluvremenu BiH je imala čak šest isključenja, dok su domaćini imali samo jedno.


Austrija - BiH / Baho: Ovo je pljačka by clipsbh

Drugo poluvrijeme izabranici Bilala Šumana otvaraju serijom 2:0 (17:19) pogotkom Nuića te Terzića iz sedmerca. U nastavku se igralo gol-gol, a onda se u 46. minuti dogodio raspad kod gostujuće reprezentacije. Tri napada zaredom rukometaši BiH su napravili početničke pogreške koje su iskoristili domaćini i otišli na +3 (28:25). Veliki pad u igri i totalni raspad igre nastavio se pa su Austrijanci u 50. minuti vodili pet razlike (31:26).

Uspjela je BiH smanjiti na tri pogotka, no pet minuta prije kraja Austrija je otišla na ponovno pet pogodaka razlike i već tada riješila pitanje pobjednika odnosno plasmana na Europsko prvenstvo.

Bosni i Hercegovini ovo su bile dvanaeste kvalifikacije za Europsko prvenstvo i niti jednom se nije uspjela plasirati na završni turnir najboljih reprezentacija ''Starog kontinenta''

Kopirati
Drag cursor here to close