ZOI 2018.

Bh. klizači počinju natjecanja na Svjetskom kupu

Sport / Ostali sportovi | 22. 09. 2017. u 09:26 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Edin Branković i Nihad Bašić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i Olimpijskog komiteta BiH, u nedjelju putuju u Budimpeštu, gdje će od 28. rujna do 1. listopada nastupiti na prvom od četiri natjecanja Svjetskog kupa.

Nakon Mađarske, bh. brzoklizači nastavljaju put za Nizozemsku, gdje ih očekuje drugi nastup na Svjetskom kupu od 5. do 8. listopada u Dordrechtu.

Preostala dva natjecanja Svjetskog kupa na kojim će sudjelovati Branković i Bašić održat će se kineskom Shanghaiu od 9. do 12. studenog i južnokorejskom Seoulu od 16. do 19. studenog, priopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Ovi Svjetski kupovi su za naše i druge reprezentativce ujedno i kvalifikacioni za odlazak na ZOI u Pyeong Chang (Južna Koreja).

Nakon završetka četvrtog Svjetskog kupa u Seolu i nakon što se zbroje svi rezultati, znati će se koji je brzoklizač i u kojoj diciplini (500, 1.000 i 1.500 m) izborio plasman za nastup na ZOI 2018.

Na ove Svjetske kupove, s Edinom i Nihadom putuje i trener iz Belgije Pieter Gusel i prvi put fizioterapeut Nedim Ćatibović, kojeg je Savez klizačkih sportova BiH angažirao kako bi naši reprezentativci imali do sada najbolje uvjete za kvalitetnije nastupe.

U Savezu klizačkih sportova BiH se nadaju da će Branković i Bašić, nakon uspješno provedenih priprema u SAD i Belgiji, u konkurenciji najboljih seniora svijeta u brzom klizanju izboriti plasman koji će ih odvesti na ZOI, po prvi put u tom sportu u našoj zemlji, što je san svakog sportaša i kruna karijere, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close