pomućeno slavlje

Beljo za Bljesak: "Jedino mi je krivo što se moja pobjeda gura u drugi plan"

Sport / Flash | 19. 10. 2015. u 18:07 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobijedivši u Širokom Brijegu Mohammeda Rasulija boksač Damir Beljo ostvario je najvažniju pobjedu u karijeri. Osim što je obranio svoju titulu europskog prvaka po WBO verziji, Beljo je napravio i najvažniji korak u svojim ambicijama da napadne svjetski naslov.

Beljo je u prepunoj Pecari prvi put u profesionalnoj karijeri boksao u 12 rundi i taj meč ga je iscrpio psihički i fizički, budući da je polomio obje šake, no više od toga boli tretman u medijima.

Ne zbog toga jer ga netko napada, dapače zbog Belju unisono veličaju svi mediji, što je rijetkost u Bosni i Hercegovini, nego zbog toga što se više piše i govori o njegovoj gesti tijekom intoniranja BIH himne, kada je utišao one koji su joj zviždali, a ne o spektaklu i samoj pobjedi.

'Imao sam puno obaveza nakon meča i nisam ni pratio medije. Međutim,vidio sam da se u prvi plan stavlja taj potez, a ova moja pobjeda gura u drugi plan. Krivo mi je zbog toga, jer sve što sam napravio je nešto posve normalno, a ti koji su zviždali su manjina u tom veličanstvenom skupu”, kaže za Bljesak.info Damir Beljo koji se publici zahvalio za podršku protiv Rasulija.

'Publika je bila izvrsna, bodrila me i dala mi krila da dođem do pobjede. Hvala im na svemu!'.

Beljo za Bljesak.info ističe da nije političar i da mu ne pada na pamet prikloniti se bilo kome koji ga sada pokušavaju svojatati.

'Ja sam Hrvat iz Bosne i Hercegovine. To je moja zemlja, kao što je zemlja bilo koga tko živi tu, pa bio on iz Mostara, Sarajeva ili Banja Luke. Tako je bilo od početka karijere i ništa nisam mijenjao od prvog meča pa do ovog zadnjeg. Nosim zastave Hrvata iz Bosne i Hercegovine, zastavu Rame, jer tu su moji korijeni, i zastavu BiH. Tako će biti do kraja karijere', zaključio je Beljo.

Europski prvak ovog tjedna putuje u Zagreb gdje će pogledati Final Fight Championsip u Zagrebu, na kom će nastupiti i Roberto Soldić iz Viteza, a onda će krajem mjeseca otputovati u Orlando, Florida, na WBO konvenciju nakon koje će se više znati o njegovom planiranom napadu na svjetsku titulu.

Kopirati
Drag cursor here to close