Bh. izbornik

Baždarević u Torinu ispraća Pjanića u finale Lige prvaka

Sport / Nogomet | 09. 05. 2017. u 18:50 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Juventusa večeras u Torinu igraju uzvratni susret Lige prvaka protiv Monaca.

U prvom susretu torinska momčad je golovima Gonzala Higuaina savladala ''Kneževe'' s 2:0 i došla nadomak finala najelitnijeg natjecanja, ali Monaco se sigurno neće predati.

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otputovao je u grad na sjeveru Italije kako bi pratio Miralema Pjanića, jednu od uzdanica ''Stara dame''.

''Ja sam već u Torinu i želio bih nazočiti odlasku Juventusa u finale i našeg reprezentativca Pjanića. Nakon duge vožnje stigao sam tu, a Miralema nisam dugo vidio, a i radi utakmice sam ovdje'', rekao je bh. izbornik za Fenu.

Istaknuo je da dugo nije bio na jednoj ovakvoj utakmici, a pogotovo kada se radi o odlasku nekog bh. igrača u finale, jer kako kaže, tada mora biti nazočan.

''Juventus je favorit ne zbog kvalitete nego i rezultata, publike... Ali moraju biti oprezni jer u jednoj takvoj utakmici Monaco je svima davao golove na strani. Ali jedna ozbiljnost i snaga ovog kluba, Juventusa, u svim elementima je poznata i mislim da će to pokazati na terenu'', pojašnjava Baždarević.

Smatra da je ''Crno-bijelima'' teško na domaćem terenu dati dva gola unatoč napadačkom potencijalu Monaca.

''Oni su pogađali protiv ekipa na strani gdje nitko nije očekivao, ali Juventus je drugačiji i to je teško. Morat će odigrati jako dobro. Ne treba biti naučnik da će finale biti Juventus i Real i to će biti pravo finale jer su te ekipe po igrama zaslužile to'', rekao je Baždarević.

Na kraju se osvrnuo na reprezentaciju, dodavši da se prati igrački kadar pomno.

''Pratimo sve, mislim da nas čekaju pripreme koje će biti jako bitne i morat ćemo obavit pravi posao da budemo što spremniji. Mislim da Džeko nikada nije bolje igrao, ali moram spomenuti Pjanića, Lulića i igrače koje igraju redovno, nadam se da će biti u formi kada nama budu bili potrebni u reprezentaciji'', zaključio je Baždarević.

Utakmica između Juventusa i Monaca igra se od 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close