Izbornik upozorava

Baždarević: Ostati ozbiljan i protiv Gibraltara

Sport / Nogomet | 23. 02. 2017. u 12:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezenacije Mehmed Baždarević nada se da će bh. reprezentativci zadržati formu do idućih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

BiH se trenutno nalazi na trećem mjestu skupine H sa sedam bodova, pet manje od prvoplasirane Belgije, dok je Grčka druga s deset poena. Iduću utakmicu BiH za SP u Rusiji igra protiv Gibraltara 25. ožujka na Bilinom polju u Zenici.

“Najvažnije je da svi igrači igraju. Problem je što neki nemaju kontinuitet, a drugi igraju izvanredno, briljiraju, ali na nama je da tražimo ravnotežu i da onima koji ne igraju, u pripremnim danima učinimo da ih što bolje pripremimo”, izjavio je Baždarević.

Džeko nepravedno kritiziran

Prokomentirao je i igre Edina Džeke, koji ove sezone igra fenomenalno u dresu Rome. Smatra da je odnos javnosti prema njemu ponekad nepravedan.

“On kad igra dobro, vi svi kažete super, a kad ne igra, bacate ga... ne bih komentirao. Ono što rade pojedinačni igrači je velika stvar za nogomet i reprezentaciju.”

Baždarević ističe da protiv Gibraltara neće tražiti alibi za neuspjeh.

“Svi znamo da je protivnik lakši, oni su sigurno autsajderi, ne trebamo sad preuveličavati stvari. Uvijek treba biti ozbiljan i obaviti posao. Tri boda su tri boda, ista su i protiv Belgije i protiv Gibraltara. Trebamo što bezbolnije odigrati tu utakmicu i dočekati ono što je puno teže, Grčku”,  istakao je bh. selektor.

Raduje ga povratak Muhameda Bešića, ljubimca navijača koji se nametnuo bespoštednom igrom za bh. dres. Bešić se u dresu Evertona ozlijedio prošle godine krajem kolovoza, a njegov potpuni oproravak se očekuje uskoro.

“Sigurno da bismo željeli da se vrati što prije. Nadam se da će biti dostupan za narednu utakmicu, ako ne onda, za drugu još važniju, protiv Grčke. Mislim da će biti veliko pojačanje naročito ako vrati svoju formu koju želimo svi. Njegovo odsustvo nam je svima teško palo”, zaključio je Baždarević.

Kopirati
Drag cursor here to close