Reprezentacija BiH

Baždarević i Marinović objavili popise za utakmice s Grčkom i Švicarskom

Sport / Nogomet | 26. 05. 2017. u 10:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je popis igrača na koje računa za susret protiv Grčke, koji će biti odigran početkom lipnja u Zenici, u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Na Baždarevićevom popisu nalazi se 31 igrač: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Ognjen Vranješ, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Samir Memišević, Daniel Pavlović, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić, Mato Jajalo, Gojko Cimirot, Rade Krunić, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Haris Medunjanin, Miroslav Stevanović, Vedad Ibišević, Rijad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Edin Džeko, Tomislav Tomić, Haris Duljević i Dino Beširević.

Susret s Grčkom će biti odigran 9. lipnja na stadionu Bilino polje u Zenici.

Popis za kvalifikacijski susret protiv reprezentacije Švicarske u petak je objavio izbornik ''U-21'' reprezentacije BiH Vinko Marinović.

Marinović za ovaj susret računa na 25 igrača: Nemanja Trkulja, Goran Karačić, Azir Muminović, Kerim Memija, Eldar Čivić, Advan Kadušić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Darko Todorović, Besim Šerbečić, Kemal Osmanković, Ajdin Hrustić, Ajdin Redžić, Amir Hadžiahmetović, Luka Menalo, Nemanja Anđušić, Amer Gojak, Nikola Dujaković, Ćazim Suljić, Stjepan Lončar, Dženis Beganović, Mićo Kuzmanović, Almir Aganspahić, Adnan Osmanović, Ermedin Demirović.

Mladi bh. nogometaši igrat će protiv Švicarske 13. lipnja u Bielu.

Rezultati by SofaScore

Baždarević: Imamo kvalitetu da pobijedimo Grke, problem je obrana

''Neki reprezentativci pred sobom imaju još niz utakmica koje trebaju odigrati, a neki su još uvijek upitni iz različitih razloga. Zbog toga se na popisu nalazi 31 nogometaš. Recimo, danas ćemo znati šta se događa s Miličevićem koji treba obaviti preglede. Imali smo ozljede Zukanovića, Đurića, Pavlovića, Vršajević dugo vuče ozljedu. Sve su to stvari koje utječu na konačni popis i sastav reprezentacije koja će igrati protiv Grčke'', rekao je Baždarević na press konferenciji.

Izbornik dodaje da u sljedećih sedam do osam dana treba sagledati formu igrača i odlučiti tko je optimalan za nastup protiv Grka, te da je zadovoljan formom igrača koji redovno igraju za svoje klubove. Postavlja se pitanje u kakvoj će formi doći nogometaši koji nisu nastupali redovno.

''Nadam se da ćemo pripreme odraditi najbolji način i dočekati Grke u vrhunskoj formi. Pokušali smo organizirati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Senegala prije nastavka kvalifikacija da bismo provjerili stanje igrača koji su manje igrali, ali uvjeti koje su Senegalci postavljali su bili neprihvatljivi. Morat ćemo formu pronaći kroz treninge'', rekao je Baždarević.

Ističe da su svi mogli vidjeti drugačiju reprezentaciju Grčke u susretu protiv Belgije, ali da BiH ima kvalitetu riješiti utakmicu u svoju korist.

''Ta grčka momčad je igrala disciplinirano, odgovorno i čvršče. Mogli su napraviti još bolji rezultat protiv jake reprezentacije Belgije. To je bila jedna druga grčka momčad u odnosu na onu protiv kojeg smo igrali u Grčkoj. Očekujem da će igrati isto tako i u Zenici, a na nama je da ne srljamo i da pametnom, agresivnom i timskom igrom dođemo do povoljnog rezultata. Vjerujem da ovi igrači koji su na popisu mogu to odraditi'', objasnio je izbornik BiH.

Najveći problem Baždareviću predstavlja defanzivna linija, gdje neće moći računati na suspendiranog Seada Kolašinca, a neće biti ni dugogodišnjeg reprezentativca Emira Spahića, koji je bio svojevrsni vođe bh. obrane.

''Imamo brigu zbog obrambene linije, jer na tim pozicijama nemamo previše opcija. Svi znamo koliko nam nedostaje Emir Spahić, a Sead Kolašinac igra vjerojatno u životnoj formi i puno će nam faliti. Nastojat ćemo iskoristiti igrače kojima raspolažemo na najbolji mogući način, iako neki od tih igrača nisu dovoljno igrali u zadnje vrijeme. Razmišljali smo o nekim drugim opcijama, ali odlučili smo se za iskusne i provjerene igrače'', podcrtao je Baždarević.

Dodao je da su šanse reprezentacije BiH u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo dobre za prvo i drugo mjesto u skupini, te da će utakmica protiv Grčke mnogo toga razjasniti.

Pripreme reprezentacije BiH počinju 1. lipnja u Sarajevu gdje će do 5. lipnja trenirati na terenima FK Sarajevo u Butmiru. Nakon toga momčad će pripreme nastaviti u Trening centru NS BiH u Zenici.

Susret s Grčkom će biti odigran 9. lipnja na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close