Po šesti put

Bayern osvojio njemački Superkup

Sport / Nogomet | 06. 08. 2017. u 07:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon katastrofalnih rezultata u pripremnim utakmicama, gdje je redom nizao poraze, njemački prvak Bayern je rekordni šesti put u povijesti osvojio njemački Superkup.

Bavarci su svladali Borussiju Dortmund nakon penala 5:4, jer je dvoboj na Signal Iduna Parku nakon 90 minuta završen 2:2.

Momčad Carla Ancelottija je dva puta tijekom utakmice bila u zaostatku, ali se uspjela vratiti i na kraju slaviti protiv velikog rivala na njegovom stadionu.

Tim Borussije je poveo u 12. minuti preko Christiana Pulišića, koji je izašao sam pred vratara Sven Ulreich i zabio za 1:0. Međutim, već u 18. je Bayern izjednačio golom Roberta Lewandowskog, koji je poslao loptu u mrežu poslije ubačaja Joshua Kimmicha s desne strane.

Domaća Borussia je u 71. ponovno povela, a Pierre-Emerick Aubameyang pogodio je s desne strane nakon asistencije Ousmane Dembelea.

Bayern nije odustajao, a spasio se poraza u 88. minuti kada je poslije grede i velike gužve u petercu lopta pogodila Lukasza Piszczeka i završila u golu za 2:2.

Nije bilo produžetaka, već su na red stigli penali. Kimmich je promašio za Bavarce, ali na drugoj strani nisu pogodili Rode i Barta, kojem je Ulreich obranio udarac i donio trofej njemačkom prvaku.


Prvi put korišten video dokaz na službenoj utakmici

Njemački Supercup bio je i prilika da se na svečan način inaugurira i korištenje video analize u spornim situacijama.

Međutim, izjednačujući zgoditak Bayerna za 1:1 izazvao je buru reakcija, jer se svima činilo kako je Kimmich bio u zaleđu prilikom prijema lopte. Sucu utakmice Felixu Zwayeru situacija je također bila sumnjiva pa je zatražio pomoć iz Kölna, gdje se centralno analiziraju takvi video zapisi. Uskoro je dobio odgovor kako je sve uredu, kako gol vrijedi.

Međutim, gledatelji i nogometaši su i dalje ostali uskraćeni za mogućnost vizualne provjere, odnosno nisu imali predočen dokaz.

Javni servis ZDF na poluvremenu također nije mogao dokazati je li sve regularno u toj situaciji. Naprosto, nisu dobili sliku iz Kölna, a jedino je ona mjerodavna.


Jedino su gledatelji Eurosporta 2 mogli vidjeti kako se radilo u uistinu dozvoljenoj situaciji, premda milimatarski u korist Kimmicha.

Naime, Eurosport 2 je na svojoj slici povukao plavu crtu i vidljivo je kako Kimmich (nalazi se uz sami desni rub igrališta, blizu pomoćnog suca) nije u zaleđu, jer je igraču Borussije u sredini slike noga 'ostala' ispred crte, što znači da je bliži svome golu od Kimmicha.

Nezadovoljnici su već počeli govoriti kako i najnovija tehnologija služi interesima Bayerna, ali očito je kako su ovaj put bili u krivu.

Što ne znači da uvedena tehnologija ne treba biti dalje unaprijeđena i sinkronizirana s emiterima utakmica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close