Grci vole Nijemce

Bayer se žalio UEFA-i zbog nasilnog ponašanja grčke policije

Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2015. u 06:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometni klub Bayern Munchen uputio je prosvjedno pismo čelništvu Europske nogometne kuće UEFA zbog nasilnog ponašanja grčke policije prema njemačkim navijačima za vrijeme utakmice prvog kola Lige prvaka koju je Bayern igrao u gostima protiv Olympiakosa, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava minhenskog kluba je priopćila da je u proteklih nekoliko dana prikupila sve podatke o incidentima i nasilnom ponašanju grčke policije tijekom meča koji se igrao 16. rujna u Grčkoj.

Iz Kluba tvrde da su njemački navijači na grčkom stadionu bili isprovocirani od suparničke strane i da su odgovorili provokativnim navijanjem, a da je grčka policija ušla na tribine i brutalno nasrnula na njemačke navijače koristeći prekomjernu silu.

"Tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko naših navijača. Klub je danas poslao prosvjedno pismo čelništvu UEFA-e", navodi se u priopćenju.

Olympiakos je u srijedu u okviru prvog kola Lige prvaka u grupi F dočekao minhenski Bayern, a njemačka ekipa je slavila pobjedu rezultatom 3:0.

Međutim, više od igre, ta utakmica je privukla pažnju javnosti zbog nemilih scena na tribinama na kojima je došlo do tučnjave između policije i gostujućih navijača.

 

Kopirati
Drag cursor here to close