davis cup

Bašić i Brkić traže vodstvo protiv Nizozemaca

Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2017. u 07:56 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniski susret reprezentacija BiH i Nizozemske, koji je jučer počeo u Areni Zenica, nastavlja se danas od 14 sati mečom u igri parova.

Na dvoranskoj tvrdoj podlozi, za selekciju Bosne i Hercegovine igraju Mirza Bašić i Tomislav Brkić, a nizozemski par čine Tallon Greikspoor i Jean-Julien Rojer.

Nakon prvog dana rezultat je izjednačen, 1:1. U prvom meču Mirza Bašić je izgubio od Robina Haasea sa 3:1, po setovima 4:6, 2:6, 7:5 i 3:6.

Naš najbolji tenisač Damir Džumhur je u drugom meču uvjerljivo savladao Thiemu De Bakkera sa 3:0 (6:2, 6:2,6:2) i tako nakon prvog dana susreta izjednačio rezultat na 1:1.

“Bakkeru nisam dao mnogo prilika da napada i da dođe do laganih poena. Mislim da sam najbolje do sada igrao za reprezentaciju, psihološki sam spreman i prvi put sam za reprezentaciju igrao bez straha i opterećenja”, kazao je Džumhur.

On je pozvao ljubitelje sporta da u subotu i nedjelju dođu u Gradsku Arenu da podrže reprezentaciju, koja ima jedinstvenu priliku da se plasira u završnicu Davis Cup natjecanja.

U nedjelju od 13 sati će igrati naš najbolji teniser Damir Džumhur protiv Robina Haasea, a nakon toga znanje i snagu će odmjeriti Mirza Bašić i Thiemo De Bakker.

Kopirati
Drag cursor here to close