Liga prvaka

Barcelona traži novo čudo protiv Juventusa, teška borba u Kneževini

Sport / Nogomet | 19. 04. 2017. u 07:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u utorak navečer dvije madridske momčadi, Real i Atletico, osigurali plasman u polufinale nogometne Lige prvaka, u srijedu navečer su na rasporedu još dva uzvratna četvrtfinalna susreta.

U Barcelonu dolazi Juventus koji će pokušati sačuvati rezultat iz Torina od 3:0. Bez obzira na veliku prednost ''Stare dame'', Barcelona se ne može unaprijed otpisati.

Katalonci su dokazali da mogu napraviti čudo, a to su učinili u osmini finala kada su nakon izgubljene utakmice od PSG-a od 4:0, na Camp Nou napravili senzacionalan preokret i svladali Parižane sa 6:1.

Mnogi stručnjaci smatraju da će to biti susret između najboljeg napada i najčvršće obrane u europskom nogometu.

S jedne strane Messi, Neymar i Suarez, a s druge Chiellini, Bonucci, Dani Alves i Alex Sandro. Tu je i neizostavni vratar, ikona Juventusa, vremešni, ali ipak sjajni Gianluigi Buffon.

U prvoj utakmici cijeli svijet je vidio pravo lice Juventusa i upoznao Paula Dybalu, fenomenalnog Argentinca, koji je postigao dva lijepa pogotka u prvom susretu i bio igrač utakmice.

Trener Barcelone Luis Enrique je uoči večerašnjeg susreta izjavio da njegova momčad treba pet pogodaka ako želi u nastavak natjecanja.

Istaknuo je da je svjestan da će ''Stara dama'' imati prilika za postizanje pogodaka, ali da njegova momčad mora biti efikasna.

S druge strane trener torinske momčadi Max Allegri je prvo obradovao navijače, jer je Dybala spreman, nakon ozljede u ligaškom susretu protiv Pescare, a onda diskretno, ne otkrivajući ništa, dodao da bi moglo biti promjena u sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu.

''Bit će taktičkih promjena. Izuzetno poštujemo Barcelonu, moramo biti dobri u napadu i obrani'', rekao je trener Juventusa.

U drugoj utakmici Monaco će dočekati Borussiu Dortmund. ''Kneževi'' su u Njemačkoj u prvoj utakmici slavili s 3:2, a fenomenalan je bio mladi Kylian Mbappe, kojeg već sada žele dovesti svi europski giganti.

Bez obzira na prednost Monaca, ovoj utakmici se očekuje atraktivan nogomet i mnogo pogodaka s ozbirom kako su dvije momčadi ranije igrala. Nijemci se sasvim sigurno neće predati, a Monaco ima sjajan napadački potencijal.

Obje utakmice uzvrata četvrtfinala igraju se od 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close