Novi šef Plemića

Barbarić: Zrinjski mora nastaviti napredovati

Sport / Nogomet | 04. 01. 2017. u 11:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zrinjskom je danas bilo svečano. Aktualni i jesenski prvak danas je predstavio svog novog trenera, Ivicu Barbariću. 

“Ovo je za mene velika čast i satisfakcija, ali isto tako, svjestan sam odgovornosti koja je u skladu s ambicijama kluba”, rekao je Barbarić koji je Zrinjski vodio i prije i to u dva navrata. 

Posljednji put na klupi Plemića sjedio je prije četrnaest godina...

“Trenutno je Zrinjski najbolji klub u BiH. Godine 2001. Zrinjski je bio vrlo skromnih mogućnosti, a od tada je jako napredovao, što se posebno osjetilo zadnjih godina. Mogu samo biti zahvalan i normalno da ću se truditi opravdati povjerenje.”

Mostarski stručnjak koji je u BiH bio prvak, sa Širokim Brijegom 2006. godine, svjestan je činjenice da ga čeka težak posao, posebno sa stajališta da je nakon najuspješnije godine u povijesti kluba ostalo vrlo malo prostora za napredak. 

U novi stručni stožer ući će i bivši trener Branitelja, Ivan Bubalo

“Evidentno je da je ljestvica podignuta visoko, ali opet je cilj Zrinjskgo da napreduje, kako organizacijski, tako i rezultatski. Ta obveza donosi pritisak, ali pozitivan. Ona motivira na način da stvari uradiš na najbolji mogući način”, ocijenio je novi šef struke.  

Kakav Zrinjski možemo očekivati pod njegovim vodstvom? Barbarić je dao određene smjernice...

“Što se tiče same ekipe, želim da bude prisutan jedan intenzitet, a to se odnosi na ofenzivni i defanzivni dio. Isto tako, želim ekipu da bude agresivna, ali u granicama nogometne igre. Zahtjevat ću odgovornost koja će se pretočiti u solidarnost unutar momčadi. Na kraju krajeva, tražit ću jednu inteligentnu ekipu koja će biti sposobna dominirati defanzivno i ofenzivno.”

“U Japanu sam sa dvije ekipe koje sam vodio (Ehime i Sapporo, op. a.) prakticirao 3-4-3, ali isto tako, ideja mi je bila to balansirati sa 4-4-2, što uvijek ovisi o kadru. Sa određenim promjenama, uvjeren sam da ćemo biti spremni ostvariti ciljeve.”

Premijer ligu tvrdi da dobro poznaje, u ocjeni kvalitete kadra Zrinjskog nije se dao u pretjerano široku analizu...

“Generalno sam upoznat sa bh. ligom. Nije to isto kao kad si unutra, ali mislim da neće biti nikakvih problema što se tiče prilagodbe i uspostave kontakta s igračima. Rezultati Zrinjskog u posljednje vrijeme su evidentni, kadar je jako dobar, ali normalno će biti promjena o kojima ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.”

O konkurenciji i Ligi 12

Barbarić je bio izričit po pitanju rivala koji će parirati Zrinjskom u borbi za naslov. 

“Jasno da su Sarajevo i Željezničar najveći konkurenti, mada ne treba isključiti ni Radnik. Međutim, ja želim da mi gledamo samo sebe i tako dođemo do željenih rezultata.”

Što se promjene sustava natjecanja tiče, kaže da je siguran da je to bio korak naprijed za bh. nogomet. 

“Ne bih uspoređivao bh. nogomet iz onog vremena kada sam tu radio i danas. Igra se kvalitetniji nogomet, mislim da je suđenje na punoj višoj razini. Što se tiče Lige 6, bit će jako zanimljivo, jer se kvalitetnije ekipe susreću dva puta, bit će to dodatna kvaliteta ligi.”

Pripreme Zrinjskog kreću 11. siječnja, 18. siječnja slijedi utakmica s Dinamom u Mostaru, poslije čega se pripreme 20. siječnja sele u Međugorje. Nakon toga 29. siječnja ide dio priprema u Istri, gdje će Plemići odigrati tri-četiri utakmice, a završnu glazuru na sve urađeno Plemići će nabaciti na Memorijalu u Gabeli (11./12. veljače). 
 

Kopirati
Drag cursor here to close