Izbornik podvukao crtu

Babić: Ovo je bio naš minimalni cilj, sada je sve moguće

Sport / Nogomet | 20. 01. 2017. u 19:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je susret zadnjeg kola skupine C od Njemačke s 21:28 (9:13) te će u nedjelju u Montpellieru u osmini finala igrati s Egiptom.

"Nijemci su nevjerojatno jaki, prije svega u obrani. Mi smo sigurno mogli igrati malo bolje u napadu i sigurno je to jedan od razloga što smo izgubili utakmicu. U obrani smo bili jako dobri osobito u drugom dijelu. No, kad bismo osvojili loptu, bili smo preloši u napadu'', izjavio je nakon utakmice izbornik Željko Babić za RTL.

Hrvatski rukometaši u napadu su izgledali bezidejno, a kada se i stvorila neka prilika, spriječio ih je njemački vratar Wolf kojeg je izborik Babić okarakterizirao jednim od problema.

"Nijemci su bili jako dobri i pokretljivi u obrani, a kada bismo imali dobro izrađenu akciju, golman bi obranio".

Mnogi su kritizirali Babićevu odluku da u napadu forsira igru sa sedam igrača bez vratara, a pomalo smješno je djelovao pivot Željko Musa koji bi u napad ušao svega nekoliko sekundi, a zatim bi se vraćao na klupu bez obzira kako bi se napad odvijao.

No, u razgovoru za RTL Babić je kazao da je to ''ok''.

"To je OK. Mi to dobro radimo. Mi smo imali priliku u nastavku na dva razlike, međutim, nismo mogli dati gol. To je problem", kazao je Babić.

Hrvatska je skupinu tako završila na drugom mjestu s četiri pobjede i porazom što je bio i jedan od zacrtanih ciljeva.

''Napravili smo očekivano, cilj je bio biti prvi ili drugi. Želimo pobijediti iduću utakmicu i doći među osam, to nam je bio minimalni cilj. Turnir je u tijeku i sve je moguće'', zaključio je u razgovoru za RTL izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close