Oduševljen

Babić: Ovako se igra za Hrvatsku!

Sport / Nogomet | 14. 01. 2017. u 21:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pokazali smo emociju, strast i veliku borbenost, jako sam sretan .Nećemo previše slaviti imamo dan odmora i pripremiti se za još jednu kvalitetnu utakmicu protiv Bjelorusije'', izjavio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić za RTL nakon što je njegova momčad slavila protiv Mađarske 31:28.

''Kauboji'' su se mučili u uvodnom dijelu, gubili su čak i s četiri pogotka razlike, no do kraja poluvremena uspjeli su izjednačiti na 11:11 i s tim rezultatom otići na odmor. U nastavku su bolje zaigrali te su u posljednjih 15-ak minuta prelomili utakmicu upisavši drugu pobjedu na SP-u.

"Hvala igračima na borbenosti i zlaganju, ovako se igra za Hrvatsku!", istaknuo je Babić.

"Lošije smo krenul i dugo bili nervozni, ali uspjeli smo se opustiti, nikad nije kasno, ako pobjediš. Zašto? Pod stresom smo, mlada momčad smo i opterećena rezultatom. Mladim igračima zato nije lako igrati, no probudili smo se kad je bilo najpotrednije. Filip i Marko Mamić su bili sjajni. Marko nam je unio bitan impuls i pokazao kakav je igrač, osobito meni''.

Mađari su u ovom susretu bili oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Laszla Nagyja koji je na utakmici protiv Njemačke ozlijedio skočni zglob. 

Na pitanje RTL-ovog novinara ''Jesmo li kupili mir uoči utakmice za prvo mjesto s Nijemcima?'', Babić je rezolutno odgovorio: "Nema mira u hrvatskoj reprezentaciji, ni kad pobijeđujemo ni kad gubimo, takva je Hrvatska."

Sljedeću utakmicu Babićevi izabranici igraju u ponedjeljak (20.45 sati) protiv Bjelorusije koja je neočekivano izgubila od Čilea. Dobra vijest za Hrvatsku je da će najbolji bjeloruski igrač Sergej Rutenka propustiti ovaj susret zbog ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close