Ljubušanka u Grudama

Andrea Prusina će podignuti svoj peti trofej naslova državnog prvaka

Sport / Rukomet | 12. 05. 2017. u 11:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas od 18.00 sati u dvorani ''Bili Brig'' u Grudama snage će odmjeriti aktualne prvakinje BiH Grude i HŽRK Izviđač iz Ljubuškog u sklopu posljednjeg kola Premijer lige BiH za rukometašice.

Gruđanke će nakon ove utakmici proslaviti novi naslov prvaka te će dobiti pehar, medalje nakon čega će uslijediti velika proslava. 

Svoj peti naslov prvaka Bosne i Hercegovine osvojit će Ljubušanka Andrea Prusina kojoj je to uspjelo s tadašnjim Ljubuškim (danas Izviđač) i Zrinjskim.

''Prvi naslov prvakinja osvojila sam sa svojim matičnim klubom Ljubuškim. Tada sam bila na početku karijere. Učila sam tada od iskusnih igračica, radovala se svakoj minuti u igri. U Zrinjskom sam bila dvije sezone. Prve sezone ekipu je slagao trener Zvonko Papak i doveo nas do finala Kupa. Već nakon toga javili su se problemi u klubu, trenerica je postala naša suigracica Ana Papak. Zbile smo se i kazale idemo odigrati u inat svima. Nitko nije vjerovao da možemo prekinuti dominaciju tada jakog Borca. Kad smo eliminirale drugu austrijsku ekipu na njihovu terenu shvatile smo da možemo srušiti i Borac. I uspjele smo. Nosio nas je neviđeni entuzijazam'', prisjeća se svojih početaka Andrea Prusina u razgovoru za Bljesak.info.

Na poluvremenu utakmice Grude - Izviđač nastupaju Grudske mažoretkinje

Ljubušanka je nakon odigrane sezone u Hrvatskoj došla u Grude, u HŽRK Grude - klub koji je bio u velikom usponu.

''Ekipa je bila jaka. Sjajno nas je trenerica Zlata Zubac pripremila. I evo manje-više tu smo na okupu tri sezone. Kostur ekipe je tu. Neke igračice su odlazile, druge dolazile. Tri godine nemamo konkurencije. Tri naslova su zasluga predsjednika kluba Zorana Trlina koji nam je osigurao uvjete kakve nitko nema, stručnog rada naše trenerice i odličnih igara mojih suigračica. Dobro smo pokrivene na svim pozicijama. Imamo i iskustva i mladosti i treći naslov je logičan slijed svega'', zaključila je Prusina

Podsjećamo, Gruđankama će ovo biti treći uzastopni naslov prvaka BiH, a u ovoj sezoni nemaju niti jedan poraz tek jedan neodlučeni ishod.

Kopirati
Drag cursor here to close