Šetnja do zlata

Amerikanci pregazili Srbiju za obranu svjetskog naslova

Sport / Košarka | 14. 09. 2014. u 20:48 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su obranili naslov svjetskog prvaka u košarci nakon što su bez ikakvih problema svladali Srbiju u Madridu 129:92. Ako su se Srbi i potajno nadali da mogu iznenaditi velikog favorita, sve nade su im srušili Amerikanci nakon samo nekoliko minuta.

Naime, već nakon prve četvrtine bilo je 35:21, a na kraju poluvremena Amerikanci su postigli nevjerojatnih 67 poena te je svaka neizvjesnost, ako je uopće i bilo, bila gotova. Srbija je na kraju i dobro prošla kako je moglo biti, no SAD je u zadnjoj četvrtini povukao 'ručnu'.

Amerikanci su u finalu oborili i izjednačili nekoliko rekorda, ali nisu srušili broj postignutih poena u finalu, što drži (137) Dream Team II iz 1994.

Iako bez skoro svih najvećih NBA zvijezda, Amerikanci su se prošetali SP-om. Dobili su sve utakmice u Španjolskoj s preko 20 razlike, najmanje protiv Meksika (plus 23) i ostat će veliko pitanje što bi se dogodilo da su u (programiranom) finalu igrali sa Španjolcima, koje je zaustavila Francuska.

Nove-stare svjetske prvake je s 26 poena predvodio Kyle Irving. James Harden je dodao 23, dok su po 12 poena postigli Klay Thompson i Kenneth Faried. Kod Srbije je s 18 koševa najbolji bio Nenad Bjelica.

Amerikanci su tako drugi put zaredom zlatni, Srbiji ide srebro, a europskim Francuzima, koji su došli bez Tonyja Parkera, pripala je bronca.

Kopirati
Drag cursor here to close