dva realova rekordera

Alžirski Francuzi Zidane i Benzema sinoć pisali povijest na Bernabeu

Sport / Flash | 08. 12. 2016. u 10:13 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoćnjim remijem (2:2) protiv dortmundske Borussije, trener Zinedine Zidane poravnao je klupski rekord od 34 utakmice za redom bez poraza.

Taj rekord do sada je držao Leo Beenhakker, trener Los Blancosa  iz sezone 1988/89.

Real je neporažen od 6. travnja ove godine, a zadnjih put izgubili su od njemačkog Wolfsburga, upravo u Ligi prvaka. U četvrtfinalu ovog natjecanja, koje su kasnije Madriđani osvojili, u prvoj su utakmici zabilježili poraz od 0:2 protiv Wolfsburga. U uzvratu je bilo 3:0 za Real.

Izjednačivši klupski rekord po broju utakmica bez poraza u nizu, Zidane sada želi dosegnuti i španjolski nacionalni rekord, koji je prošle sezone postavila Barcelona (39 utakmica bez poraza).

Zanimljivo je kako postoje dva još impresivnija rekorda u europskom nogometu.

Naime, Nottingham Forest imao je ravno 40 utakmica između 1977. i 1978. godine, a na vrhu je Juventusov rekord od 43 utakmice u nizu bez poraza iz sezone 2010/2011.


Benzeminih 50 golova u ligi prvaka

Realov napadač Karim Benzema izjednačio je svojim prvim sinoćnjim golom protiv Borussije rekord slavnog Alfreda Di Stéfana (49 golova u Kupu prvaka (Liga prvaka je nasljednik ovog natjecanja).

Međutim, Francuz sinoć nije tu i zastao. Dodao je kasnije još jedan zgoditak, čime je njegov trenutačni učinak u Ligi prvaka 50 golova (16 u Lyonu i 34 u Realu).

Benzema na taj način prestiže Zlatana Ibrahimovića za jedan gol, a izjednačuje se s Filippom Inzaghijem, podsjeća AS.

Još jedan velikan nogometa mu je na dohvat ruke - njegov zemljak Thierry Henry, koji ima zgoditak više od Benzeme.

Kopirati
Drag cursor here to close