Premiership

Alonso srušio Tottenham, novo slavlje Huddersfield Towna

Sport / Nogomet | 20. 08. 2017. u 17:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 2. kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom londonskom sudaru Chelsea je kao gost na Wembleyu pobijedio Tottenham 2-1.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Marco Alonso, dok je pogodak za Tottenham zabio Michy Batshuayi u vlastitu mrežu.

Bio je to sudar aktualnog prvaka i doprvaka, a susret je igran na Wembleyju, jer Tottenham još nije završio radove na novom stadionu.

"Bluesi" su poveli u 24. minuti sjajnim pogotkom Marca Alonsa iz slobodnog udarca. U samoj završnici prvog dijela domaćin je umalo izjednačio, no Harry Kane je pogodio vratnicu. U 73. minuti je okrvir gola uzdrmao i gostujući veznjak Willian. Tottenham je ipak izjednačio u 82. minuti nakon što je Michy Batshuayi skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Kada se već činilo da će susret završiti bez pobjednika ponovo se ukazao Alonso i u 88. minuti je zabio za pobjedu prvaka, javlja Hina.

U prvom nedjeljnom susretu Huddersfield Town je pobijedio Newcastle United 1-0 ostvarivši drugu pobjedu u prvenstvu. Bila je to prva domaća utakmica Huddersfield Towna u elitnom razredu engleskog nogometa nakon 45 godina. Pogodak odluke zabio je Aaron Mooy u 50. minuti.

Zanimljivo, Huddersfield Town je prošle sezone u Championshipu zabio samo 56 golova i postao je prva momčad koja je u viši rang natjecanja ušla s negativnom gol-razlikom. U doigravanju su Premiership izborili nakon izvođenja kaznenih udaraca, a sada su ostvarili dvije pobjede.

Današnjim trijumfom Huddersfield Town se pridružio Manchester Unitedu i WBA koji također imaju po dvije pojede.

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti Manchester City i Everton.

Kopirati
Drag cursor here to close