Liga prvaka

Allegri: Za prolazak Barcelone potrebne su nam dvije dobre utakmice i malo sreće

Sport / Nogomet | 11. 04. 2017. u 09:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi susreti četvrtfinala nogometne Lige prvaka igraju se u utorak navečer.

Derbi se igra u Torinu gdje Juventus dočekuje Barcelonu. Bit će to sudar po mnogima najbolje obrane protiv najboljeg napada na svijetu predvođenog trojcem Messi, Suarez, Neymar koji su zajedno u ovoj sezoni postigli 90 pogodaka.

U dosadašnjim susretima ova dva kluba nešto uspješniji su Katalonci, a trener "Stare dame" Massimiliano Allegri vjeruje da njegova momčad može proći i ovu prepreku te se revanširati Barceloni za poraz u finalu Lige prvaka 2015.

''Kada prvu utakmicu igrate na svom terenu uvijek je dobro ne primiti pogodak. Protiv momčadi kao što je Barcelona to nije lako, a mi moramo postići više pogodaka od njih. ne možete ni zamisliti dvije utakmice 0:0 protiv Barcelone i pobjedu na jedanaesterce'', kazao je Allegri.

''Barcelonin povratak u prethodnoj fazi natjecanja protiv PSG-a dokazuje da ne možete ništa uzeti za gotovo u nogometu, pogotovo protiv momčadi kao što su oni. Mi smo napravili nekoliko koraka naprijed, posebno na psihološkom planu, a za daljnji plasman potrebne su nam dvije dobre predstave i malo sreće'', dodao je trener Juventusa.

Njegov kolega na klupi Barcelone Luis Enrique ističe da ne može usporediti utakmicu od prije dvije godine, ali ističe da je Juventus i dalje velika momčad.

''Ima nekoliko novih igrača u odnosu na finale u Berlinu. Juve je i dalje velika momčad, ali ne mogu reći je li bolji ili lošiji nego prije dvije godine. Imam sjajne uspomene iz te utakmice, ali ovaj susret će biti potpuno drugačiji. Ne trebam posebno motivirati igrače u četvrtfinalu protiv momčadi kao što je Juventus'', rekao je Enrique.

On večeras neće moći računati na suspendiranog Busquetsa, dok su pod prijetnjom suspenzije u slučaju žutog kartona Neymar, Piqué i Rakitić.

Juventus je, inače, 21 europsku utakmicu u Torinu neporažen i pobijedio je posljednje 32 utakmice na svom terenu u Seriji A.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Borussia Dortmund i Monaco. Ovo će biti prvi susretu Borissije i Monaca u europskom natjecanju. Nijemci susret dočekuje nakon teškog poraza od Bayerna u Bundesligi, ali vjeruju da mogu nastaviti tradiciju neporaženosti na svom stadionu u četvrtfinalu Lige prvaka.

''Zatražio sam od igrača da poraz ostave iza sebe. Ponekad to ima smisla, jednostavno zaboraviti utakmicu, posebno kada igrate po sustavu subota-srijeda-subota. Monaco ima nekoliko igrača koji su me impresionirali. Imaju izvanredne individualce, ali i kao momčad su jaki. Ovo su obično utakmice s podjednakim šansama, a trenutni momentum njima daje više šanse. No, osjećam da smo spremni za utakmicu, da pokažemo svu našu snagu i pobijedimo'', kazao je trener Borussije Thomas Tuche.

Leonardo Jardim, trener Monaca, smatra da povratak Radamela Falcaoa donosi dodatni kvalitet i iskustvo njegovoj momčadi.

''Imamo malo problema zbog odsustva Sidibéa i Bakayoka. Oni imaju više iskustva od nas kada su u pitanju nastupi u Europi, što je prednost. Moramo se osloniti na naše snage i pokazati što znamo. No, moramo se fokusirati i na obranu, napraviti balans'', kazao je.

Susreti počinju u 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close