Željo

Adžem: Poraz od Mladosti bio samo loš dan

Sport / Nogomet | 04. 08. 2017. u 16:08 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogomometaši Željezničara sutra na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Viteza u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi su novu sezonu započeli sjajnom partijom na domaćem terenu protiv GOŠK-a kada su slavili s 3:1, ali su odmah u narednom kolu pokvarili dojam porazom od Mladosti iz Doboja kod Kaknja 2:1.

S druge strane Vitez je u prvom kolu poražen od Mladosti 1:0, ali su nakon toga remizirali s ekipom Krupe 1:1 i već sada se može nazrijeti da će to biti tim koji će se boriti za ostanak.

Trener Željezničara Admir Adžem istakao je da je njegov tim pretrpio težak poraz od Mladosti ali da su igrači izvukli određene pouke.

“Analizirajući što se dogodilo, izvukli smo pouke. Ja sam pobornik ideje da je dobro napraviti korak nazad da bismo napravili tri naprijed. Kroz ovu sedmicu smo pokušali napraviti nešto bolje. Što sam vidio na treninzima daje mi optimizma”, rekao je. 

“Otkako sam na klupi, mnogo smo posla napravili a ima još da se radi. Onaj tko misli da se to može preko noći, neka se pokaže. Znam da ćemo imati dobru priču s lijepim završetkom. Ja želim stvarati, ja to znam, igrači znaju i mi to počinjemo raditi”, dodao je.

Dodao je da je u prošlom meču bilo nekoliko 'remetilačkih' faktora te da je svjestan da je promjena na mjestu trenera došla naglo.

“Na utakmici me igrači nisu čuli, sada me čuju i to mi daje nadu. Osjećamo obavezu da već sutra pokažemo da je to samo bio loš dan”, poručio je Adžem.

Prvotimac Željezničara Goran Zakarić sutra očekuje tešku utakmicu, ali je optimist.

“Neke pouke smo izvukli nakon toga, radimo na treninzima, i pokušavamo se popraviti. Vjerujem u ekipu i trenere i ako uđemo kako treba u utakmicu rezultat neće doći u pitanje. Vitez je ekipa koju treba respektirati”, zaključio je Zakarić.

Utakmica se igra od 20.30 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close