3.ožujka

'Abeceda trčanja' stiže u Mostar

Sport / Flash | 28. 02. 2017. u 09:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji udruge „Zdrav život – Kinezis“, Studija fizičke kulture – FPMOZ, i Sportskog saveza grada Mostara održati će se predstavljanje knjige „Abeceda trčanja“ autora Pavla Vlaheka i Ladislava Havaša. Uz autore o samoj knjizi govoriti će i prof.dr.sc. Žarko Bilić nositelj katedre za „Kineziološku rekreaciju“ sa studija fizičke kulture – FPMOZ Sveučilište u Mostaru.

Predstavljanje knjige i predavanje održati će se u petak 3.ožujka s početkom u 19 sati u dvorani Princess na 6. katu hotela Mepas (ulaz iz Mepas Mall-a).

Kroz 330 strana knjige vode vas doktor medicine Pavao Vlahek koji ima petnaestgodišnje iskustvo u trčanju, triatlonima, ironman utrkama, ultra maratonima i utltratriatlonima kako u liječenju tegoba trkača početnika, tako i u liječenju tegoba hrvatskih ultratramaraton reprezentativaca na svjetskim natjecanjima. Prvi dio knjige obrađuje medicinski dio, dajući odgovore na vaša pitanja za koje niste ni znali da ih imate. Nakon toga nastupa dr.sc. Ladislav Havaš, elektroinženjer, koji je doktorirao na temu izrade softwarea za pripreme trkača.

Knjiga „Abeceda trčanja“ je od trkačke zajednice prepoznata i prihvaćena kao odlično i poučno štivo, kako za stare i prekaljene trkačke lisce, tako i za one koji su se tek upustili u avanturu trčanja.

Uz sve ovo knjiga govori i o dijelu u kojem trčanje osim brojki vezanih uz kilometre, sekunde, minute, sate pa čak i dane ima jednu puno važniju komponentu, a to je emocija. Emocija sreće, uzbuđenja tijekom i nakon trčanja. Emocija tuge nakon ozljede i lošeg iskustva na utrci ili treningu. Svi prisuti biti će u mogućnosti kupiti knjigu po promotivnoj cijeni od 30km.

Predstavljanje knjige ujedno je i dio promocije 1. Mostar Half marathona – Central osiguranje“ koji će se održati 9. travnja u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close