Cedevita bez trenera

ABA liga suspendirala Veljka Mršića za prve dvije utakmice finala

Sport / Košarka | 06. 04. 2017. u 17:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Cedevite Veljko Mršić neće moći voditi momčad u prve dvije utakmice finala ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, odlučio je sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa koji je izrekao suspenziju, zbog Mršićevih komentara o sucima izrečenima na konferenciji za medije uoči treće, odlučujuće utakmice polufinala doigravanja protiv Partizana u Zagrebu.

Prema priopćenju ABA lige trener Cedevite se "svojim neodgovornim komentarima o sucima" ogriješio o članak 76.4 ligaškog pravilnika, javila je Hina.

Mršić je uoči odlučujućeg dvoboja s Partizanom tražio da se suci drže pravila košarkaške igre i prema njima donose svoje odluke, ponukan nekim odlukama koje su donosili suci druge utakmice odigrane u Beogradu, u kojoj je Partizan košem u posljednjim sekundama dvoboja izborio majstoricu.

Mršiću je ovo druga ovogodišnja suspenzija. Prvu je zaradio nakon isključenja na utakmici osnovnog dijela sezone protiv Partizana u Beogradu. Mršića je tada zamijenio pomoćnik Gianmarco Pozzecco i izborio pobjedu protiv Partizana te nakon toga i protiv Cibone u sljedećem kolu, kad je glavni trener odrađivao suspenziju.

Talijanskog stručnjaka sada čeka najteži mogući posao - vođenje momčadi u prve dvije utakmice finalne serije, koje će Cedevita odigrati protiv Crvene zvezde u Beogradu. Dobra vijest za Cedevitu je da Pozzecco u ulozi prvog trenera hrvatskog prvaka ima stopostotan učinak.

Prve dvije utakmice finalne serije na rasporedu su 10. i 11. travnja u Beogradu, a treća i moguća četvrta utakmica bit će odigrane 13. i 14. travnja u Zagrebu. Bude li potrebno, odlučujuća peta utakmica bit će odigrana 16. travnja u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close