Negativne ocjene

ŽZH: Skoro trećina učenika "pala" na polugodištu

Sci-Tech / Flash | 06. 03. 2017. u 14:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno su objavljeni podaci Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije prema kojima je skoro trećina učenika "pala" na polugodištu, odnosno, od ukupno 3971 srednjoškolaca u sedam srednjih škola, jednu ili više negativnih ocjena na kraju polugodišta imalo ih je 1313.

Zanimljivo je kako, što se tiče čitave županije, najmanji broj učenika sa zaključenim negativnim ocjenama zabilježen je u Gimnaziji Ljubuški (79), dok je najveći broj u SSŠ Široki Brijeg (350).

Kada je riječ o prosjeku ocjena, najbolji je u Gimnaziji Ljubuški i iznosi 3,55, dok je najgori u SSŠ Široki Brijeg gdje iznosi 2,29, piše Radio Ljubuškia.

Kada je riječ o odličnim učenicima, tu prednjači SŠ Antuna Branka Šimića Grude s ukupno 125 učenika koji su polugodište završili s odličnom ocjenom.

Druga po redu je Gimnazija Ljubuški sa 105 odličnih učenika, a treća Gimnazija Široki Brijeg sa 101 odličnim učenikom.

U Gimnaziji Posušje prvo polugodište s odličnim uspjehom završila su 62 učenika. U strukovnim školama zabilježen je znatno niži broj učenika s odličnim uspjehom nego što je to slučaj u gimnazijama.

Tako je u SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški s odličnim uspjehom prvo polugodište ove školske godine završilo 37 učenika, u SSŠ Posušje 14 učenika, a u SSŠ Široki Brijeg 31 učenik.

Iz podataka Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa vidljivo je kako u većini srednjih škola među onima koji su polugodište završili sa svim pozitivnim ocjenama prednjače učenici s vrlodobrim uspjehom.

Od ukupno 3971 srednjoškolaca, 1230 ih je polugodište završilo s vrlodobrim uspjehom, a 873 s dobrim uspjehom. S dovoljnim uspjehom polugodište je završilo 45 učenika, od toga samo jedan gimnazijalac, i to iz Posušja.

Kopirati
Drag cursor here to close