Skriveni dodaci

Znate li za tajne igrice u vašem Android mobitelu?

Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2017. u 11:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je poznat po svojim "easter egg" odnosno skrivenim dodacima kojima je moguće pristupiti samo ako znate točnu naredbu ili kombinaciju naredbi.

Sad su takvu filozofiju preselili i na Android sustav. Točnije, radi se o Android Lollipop i Marshmallow verzijama tog operativnog sustava za mobilne uređaje.

Skriveni dodatak je jednostavna igrica u tipu popularnog "Flappy Bird", Flappy Android, uz koju možete izgubiti sate. Ili jednostavno kratiti vrijeme dok čekate u banci, na pošti, kod liječnika...

Da biste pristupili igrici ne morate ništa posebno preuzimati na svoj pametni telefon. Dovoljno je da se uputiti u Postavke (Settings) i tamo odaberete O telefonu (About Phone) te pronađete broj Android verzije. Kucnite po tom broju nekoliko puta i na ekranu bi vam se trebao pojaviti odgovarajući Android logo (lizalica ili sljezov kolačić).

Nakon toga, kucnite po logu još nekoliko puta i potom dugo držite prst na ekranu, sve dok se igrica ne pojavi, piše Zimo.co.

Baš kao i kod Flappy Bird igrice, morate izbjegavati prepreke što je dulje moguće, a glavni je lik Androidov robot.

I novije verzije Androida (Nougat i Android O) također skrivaju zanimljivu igru, no do nje je nešto teže doći.

Radi se o igrici "Android Neko" u kojoj virtualno skupljate mačke. Da, za ljubitelje mica-maca ovo je savršena igra.

Kako biste joj pristupili ponovno morate otići u Postavke i odabrati O telefonu te potom kuckati po verziji Androida dok vam se ne pojavi logo Nougata. Kucnite još nekoliko puta i potom pritisnite toliko dugo dok vam se na dnu ekrana ne pojavi mali emoji mačke.

Potom morate dva puta potegnuti prstom od vrha ekrana, kako biste ušli u brzi izbornik i odabrati Uredi (Edit) u donjem desnom kutu izbornika. Na samom dnu liste pronaći ćete oznaku "Android Easter Egg". Dugi pritisak na tu opciju i povucite ju na vrh izbornika, kako biste joj mogli brzo pristupiti u svakom trenutku. Ikona će izgledati poput praznog tanjura ili zdjelice za hranu. Kliknete li na nju, ponudit će vam se nekoliko vrsta "mamaca" - riba, kokoš, američka krafna ili mačja hrana.

Na vama je da pričekate da se mica-maca ulovi u vašu zamku. Kad se to dogodi, na vrhu ekrana ćete dobiti obavijest "Mačka je ovdje" i njen "serijski broj". Kliknete li na macu ući ćete u poseban meni gdje možete voditi evidenciju koje ste i koliko mica-maca ulovili. Možete im dati imena ili, ako vam dosade, pustiti ih natrag u digitalnu divljinu.

Kopirati
Drag cursor here to close