Znate li što se događa na internetu u samo jednoj minuti?
Nevjerojatne brojke
OBJAVA: Srijeda, 9. kolovoza 2017. 9:56
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Internet tablet ruka
0

Prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procjenjuje veličinu interneta, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica

Kad biste nekoga pitali koliko je velik internet, vjerojatno ne bi mogao pogoditi njegovu pravu veličinu. Jer, osim gomile mrežnih stranica među kojima nam se pomažu snaći različite tražilice, postoji cijeli jedan svijet mrežnih stranica koje nisu indeksirane u tim tražilicama, pa ih je onda i "nemoguće" pronaći.

Naime, prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procjenjuje veličinu world wide weba, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica.

Uzmemo li u obzir da na svijetu živi oko 7,5 milijardi stanovnika, to znači da na jednu mrežnu stranicu dolazi 1,65 stanovnika. Želimo li nekome dočarati koliko je internet u svakom trenutku "živahno" mjesto, morat ćemo se dobro potruditi, piše Zimo.co.

Tvrtka Visual Capitalist, koja stvara zanimljive grafove, pokušala je na jednom grafu opisati što se sve događa u samo jednoj minuti na internetu:

  • Dakle, dogodi se čak 3,5 milijuna pretraživanja na Googleu.
  • Na Facebook se ulogira nevjerojatnih 900 tisuća korisnika, istovremeno se pošalje i 15 tisuća GIF-ova preko Facebook Messengera.
  • Objavi se 452 tisuće tvitova, pošalje 16 milijuna SMS-ova i 156 milijuna e-mailova.
  • 120 ljudi otvori novi LinkedIn profil.
  • U samo jednoj minuti stvori se 1,8 milijuna snapova i objavi 46.200 fotografija na Instagramu.
  • Pogleda se nevjerojatnih 4,1 milijuna videa na YouTubeu i preko 70.000 sati Netflix programa.
  • U samo jednoj minuti potroši se čak 751.522 dolara u online-kupovini, a s Google Play i App Storea preuzmu se 342 tisuće aplikacija.

Impresivne brojke, zar ne?

Želite li pak vidjeti što se događa svake sekunde, posjetite Internet Live Stats.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.