#BuyTwitter

Želi kupiti Twitter i ugasiti Trumpov profil

Sci-Tech / Svemir | 27. 08. 2017. u 17:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša tajna agentica američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Valerie Plame Wilson pokrenula je kampanju za prikupljanje milijarde dolara za kupovinu Twittera kako bi predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu zabranila pristup toj društvenoj mreži, prenosi agencija Anadolija.

"Ukoliko Twitterovi rukovoditelji ne žele ugasiti Trumpovo nasilje i mržnju, onda je to na nama", napisala je, koristeći hashtagove #BuyTwitter i #BanTrump.

Na stranici "GoFundMe", gdje prikuplja sredstva, Wilson upozorava da Trumpove objave na Twitteru "štete državi i navode ljude na pogrešan put".

U kampanji započetoj 18. augusta do danas uspjela je prikupiti skoro 80.000 dolara.

Budući da je kupovna vrijednost Twittera 12,3 milijarde dolara, Wilson ne bi bila u mogućnosti sama odlučivati o pitanjima poput ovih, ali bi kao značajan akcionar imala određen uticaj u kompaniji.

Twitter se nije oglašavao povodom pomenute kampanje.

Wilson je napustila CIA-u 2005. godine nakon što je njen identitet procurio u medije posredstvom zvaničnika u administraciji Georgea W. Busha 2003. godine. Vjeruje se da je curenje informacija bilo s ciljem da se diskreditira njen suprug Joe Wilson, bivši diplomat koji je kritizirao Bushovu invaziju na Irak.

Kopirati
Drag cursor here to close