Zbog previše tipkanja po mobitelu ne pamtimo detalje
Pametni telefon, glupi mi
OBJAVA: Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 21:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Zbog previše tipkanja po mobitelu ne pamtimo detalje
0

Recimo, pamćenje imena i podataka više nam nije važno

Vodeći neurolozi tvrde da nas upotreba pametnih telefona dovodi do toga da se ne pamtimo detalje. Istraživanje koje je proveo Lincoln College, sveučilište Oxford, kaže da pamćenje imena i podataka nije više toliko vitalno jer nam je sve dostupno pritiskom tipke telefona.

Znanstvenica, baronesa Susan Greenfield ističe da porast korištenja tehnologije smanjuje potrebu današnje generacije da pronalaze rješenje problema i akumuliraju znanje.

Sposobnost mozga da pohranjuje podatke se smanjuje zbog nedostatka prakse. Vrijeme provedeno za ekranom zamjenjuje vrijeme koje provodimo učeći, igrajući se i družeći se sa osobama iz stvarnog svijeta.

Greenfield je napala rastući trend prebacivanja razmišljanja na pametne telefone. Ona vjeruje da relativno prebacivanje na tehnološku ovisnost za informacijama može imati utjecaja na to kako rutinski donosimo zaključke iz kompleksnih argumenata, piše Daily Mail.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.